NIJE APRILILILI

Od 1. travnja struja skuplja do 15 posto

Električna struja dalekovod

Električna struja dalekovod

Izvor: Guliver/Getty Images / Autor: -

Hrvatska elektroprivreda (HEP), kao što je i najavljeno, od 1. travnja povisit će cijenu struje, paralelno s tim povećat će se cijene centralnoga grijanja preko HEP-a, a koliko će poskupljenje iznositi ovisit će o tome za koliki će postotak Ina povećati cijenu plina toj kompaniji, koja godišnje troši više od 700 milijuna, piše Slobodna Dalmacija

Potvrdio je to i Leo Begović, predsjednik Uprave HEP-a, ustvrdivši kako još uvijek traju pregovori između Ine i HEP-a o novoj cijeni tog energenta. Iako prvi čovjek HEP-a nije mogao precizirati koliko će iznositi poskupljenje struje, realno je očekivati da će se raditi od 5 do 15 posto, piše Slobodna Dalmacija.

'Mi smo našim poslovnim planom za 2010. predvidjeli dobit od 200 milijuna kuna, no ako bi nam Ina povećala cijenu plina za 20 posto, to bi onda značilo veći trošak u odnosu na predviđeni plan za 400 milijuna kuna, što u konačnici znači gubitak od 200 milijuna kuna u našem poslovanju. Za taj dio bismo morali povećati cijene struje, ali posljedično i centralnoga grijanja, no dok s Inom ne utvrdimo novu cijena plina, ne može se ništa konkretnije reći', kazao je Begović za Slobodnu Dalmaciju, dodavši kako je HEP u 2009. poslovao s dobitkom, premda još nije mogao reći točan iznos te dobiti.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi