Državni zavod za statistiku

Obujam građevinskih radova u listopadu 7 posto veći nego lani

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 20.12.2019 11:49
  • Objavljeno 20.12.2019 u 11:49
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Obujam građevinskih radova u listopadu ove godine bio je sedam posto veći nego u istom lanjskom mjesecu, a u odnosu na rujan manji je za 0,4 posto, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS)

Podaci DZS-a pokazuju da je u listopadu na godišnjoj razini rast obujma građevinskih radova izvedenih na zgradama iznosio 9,1 posto, a na ostalim građevinama 3,9 posto.

Na mjesečnoj razini, obujam građevinskih radova na zgradama porastao je za 1,1, a na ostalim građevinama za 0,1 posto. Službena statistika u ostale građevine ubraja one koje nisu zgrade, poput cesta, pruga, cjevovoda, mostova, brana, sportskih terena i sl.

U listopadu je 54,8 posto radnih sati na gradilištima odrađeno na novogradnji, a 45,2 posto na rekonstrukcijama, popravcima i održavanjima. Na zgradama i ostalim građevinama odrađano je po 50 posto radnih sati.

Podaci za prvih deset mjeseci pokazuju da je u novogradnji odrađeno 54 posto radnih sati, a na ostalim radovima 46 posto. Na zgradama je ostvareno 51,2, a na ostalim građevinama 48,8 posto radnih sati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!