SLIJEDI JAVNA PONUDA?

Obitelj Pilipović preuzima Hidroelektru

  • Autor: Z. K.
  • Zadnja izmjena 19.10.2009 17:13
  • Objavljeno 19.10.2009 u 16:09
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Questus Invest, nekretninski fond kojim upravlja Borislav Škegro, prodao je 8,93 posto dionica Hidroelektre Niskogradnje Zvonku Pilipoviću, stoji u obavijesti dostavljenoj Zagrebačkoj burzi. Nakon ove transakcije Zvonko Pilipović zajedno sa svojim bratom Radom Pilipovićem, predsjednikom uprave Hidroelektre, posjeduje 23,14 posto Hidroelektre. Kako braća trenutno raspolažu s više od 25 posto glasova na skupštini jer se 9,63 posto dionica vodi kao trezorske dionice, obvezni su prema Zakonu o preuzimanju objaviti ponudu za preuzimanje

Questus Invest prodao je dionice 25. rujna, a trenutno se vlasnička provizija vodi na skrbničkom računu Hypo Alpe Adria banke. Time je Questus potpuno izašao iz vlasništva Hidroelektre. U obavijesti se ne navodi cijena transakcije, ali uzevši u obzir tržišnu cijenu dionice početkom rujna, vrijednost transakcije kreće se oko 18,36 milijuna kuna.

Među prvih pet vlasničkih pozicija u Hidroelektri, osim braće Pilipović, nalaze se i članovi uprave Petar Marić i Nikola Salopek s po 14,2 posto vlasničkog udjela. Budući da nakon kupnje udjela od 8,93 posto Zvonko Pilipović zajedno s bratom Radom Pilipovićem raspolaže s više od 25 posto glasova na skupštini dioničara, otvara se pitanje obveze objavljivanja javne ponude kojom bi se ponudio otkup dionica svim preostalim dioničarima. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi