stvaranje novih radnih mjesta

Novih 50 ugovora za poljoprivrednike vrijednih 18,6 milijuna kuna

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 02.12.2020 15:18
  • Objavljeno 02.12.2020 u 15:18
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je u srijedu na adrese 50 korisnika poslala ugovore namijenjene potporama ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima ukupno vrijedne 18,6 milijuna kuna, izvijestili su iz Ministarstva poljoprivrede

Riječ je o ugovorima iz operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednika, a visina javne potpore iznosi 50 tisuća eura u protuvrijednosti u kunama.

Ugovori su rezultat natječaja koji je bio raspisan od 10. lipnja do 10. rujna.

Korisnici će provoditi aktivnosti u sektorima prerade i/ili marketinga i/ili izravne prodaje proizvoda, pružanja usluga u ruralnim područjima, turizma u ruralnom području te tradicijskih i umjetničkih obrta.

Cilj ove operacije, kako navode iz Ministarstva, je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta te smanjenje depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!