POBJEDA NA NATJEČAJU

Novi poslovi Dalekovoda u Norveškoj

29.01.2010 u 09:33

Bionic
Reading

Dalekovod je na međunarodnom natječaju osvojio posao isporuke čelično-rešetkaste konstrukcije u Norvešku, za dalekovod dužine 90 kilometara sa 278 stupnih mjesta, vrijedan nešto više od šest milijuna eura, priopćeno je iz Dalekovoda putem Zagrebačke burze

Naručitelj je norveški državni operator prijenosnog sustava Statnett, a posao je dobiven u konkurenciji triju tvrtki koje su preostale nakon pretkvalifikacije. Rok isporuke je studeni 2011. godine.

Poziv za javno nadmetanje za montažu dalekovoda bit će objavljen na proljeće ove godine, a Dalekovod se nada dobivanju i tog posla, kaže se u obavijesti.

Također se izvješćuje da je nakon međunarodnog natječaja i pretkvalifikacije Dalekovod potpisao okvirni ugovor sa Statnettom o isporuci 60 posto ukupne količine ovjesne opreme koju će ta tvrtka koristiti u naredne tri godine na izgradnji i obnovi svojih dalekovoda, s mogućnošću automatskog produljenja na sljedeće razdoblje.

Podsjeća se da je Dalekovod prije dvije godine razvio i ugovorio pilot projekt s ambicijom proširenja na tržište cijele Skandinavije, za šezdesetak stupova za tvrtku OCAS koji se koriste za novoinstalirane radare na rubovima fjordova za prevenciju udara zrakoplova u vodiče prilikom preleta.

Pored toga, Dalekovod je dobio posao isporuke i 25 stupova za dalekovod Strupe-Isebakke, također u Norveškoj. Posao nije financijski posebno značajan, ali je važno da je riječ je o novoj generaciji stupova rađenih u cijelosti po europskoj normi i direktivama, kaže se uz ostalo u obavijesti.