pomorski prijevoz

Nova katamaranska linija od splitske Zračne luke do Splita, Brača i Hvara dramatično će skratiti putovanje

26.05.2019 u 17:42

Bionic
Reading

Brzi katamaran splitexpress.com. od slijedeće subote, 1. lipnja, prevozit će putnike iz splitske Zračne luke do Splita, Bola na Braču i Staroga Grada na Hvaru, a ta će usluga, kako ističu, skratiti za više sati putovanje na otoke Brač i Hvar iz Zračne luke Split u odnosu na putovanje do sada dostupnim javnim prijevozom

Putnici karte već danas mogu kupiti za putovanja u cijeloj sezoni i to na www.splitexpress.com, ali ih isto tako mogu kupiti i kod vlastitog prodajnog osoblja u području zračne luke Split, te kod odabranih partnera u Splitu, Bolu i Starome Gradu.

Jedan od osnivača Adriatic Fast Ferries d.o.o., brodara koji stoji iza usluge splitexpress.com, Alan Klanac u priopćenju je rekao kako se direktno povezivanje splitske Zračne luke s otocima javnim linijskim pomorskim prijevozom očekuje već godinama te dodao da im se početkom godine ukazala prilika za kupnju katamarana pa su odlučili pokrenuti tu jedinstvenu uslugu.

"Na otvaranje ove linije iznimno smisleno nadovezuje se i skoro otvaranje nove zgrade putničkog terminala u Zračnoj luci Split. Novi povećani kapaciteti zračne luke, u paru sa efikasnim i brzim putovanjem morem do krajne destinacije, uljepšati će ukupno iskustvo boravka svim putnicima koji dolaze posjetiti područje grada Splita i otoka ove i sljedećih godina", ocijenio je Klanac.

Bol na Braču bit će povezan pet puta dnevno s ostalim destinacijama, a Stari Grad na Hvaru i Split katamaran će ticati dva i tri puta dnevno. Cijena karte je od 99 kuna.

  • +19
Smjena turista u pravilu su popraćene gužvama u splitskoj trajektnoj luci i na autobusnom kolodvoru Izvor: Cropix / Autor: Bozidar Vukicevic / CROPIX

Osim brzih veza od zračne luke do otoka, splitexpress.com svakodnevno će imati izlete iz Splita do Zlatnog Rata u Bolu.

"Dnevni polasci iz Splita kreću u ugodnih 10 sati i 30 minuta, izbjegavajući ranojutarnji stres, a s povratkom u 17,40 izletnici će i dalje provesti ugodnih šest sati na otoku i vratiti se u Split u vrijeme večere. Cijene za ovo povratno putovanje kreću se od 198 kuna", stoji u priopćenju.