SIJEČANJSKI REZULTATI

Nikad bolji početak turističke godine, prednjače domaći gosti

12.02.2023 u 10:19

Bionic
Reading

Turistički siječanj nikada nije bio boji od ove godine, piše u nedjelju Večernji list, navodeći da je siječanj rekordan zbog sportaša i poslovnjaka.

Nakon posljednjeg mjeseca u godini, s natprosječnom potrošnjom, velikim blagdanima i novogodišnjim putovanjima, reklo bi se da malo tko razmišlja o ikakvom putovanju osim eventualno o odlasku na skijanje. Međutim, siječanjski turistički rezultati to itekako demantiraju.

Protekli mjesec turistički domaćini u Hrvatskoj imali su nikad bolje siječanjske rezultate, a pritom su upravo hrvatski građani bili najbrojniji gosti. Tijekom proteklog mjeseca Hrvatska je tako ugostila 236.000 turista, koji su ostvarili oko 709.000 noćenja, od čega domaći gosti pojedinačno najviše, nešto više od 270.000.

Ukupni rezultati u odnosu na lanjski siječanj u dolascima su bolji čak 31 posto, a u noćenjima 20 posto. U odnosu na siječanj 2019., rast u dolascima iznosi devet, a u noćenjima 19 posto.

Pritom, već je i lanjski siječanj bio uspješniji nego 2019. Najposjećeniji su bili Istra, Zagreb i Kvarner. Gledano po destinacijama, Zagreb, Split, Rovinj, Opatija i Dubrovnik. S time da jedino Dubrovnik još nije uspio nadmašiti brojke iz siječnja 2019. piše novinarka Jutarnjeg lista Radmila Kovačević.

sve osim nogometa

Učitavanje...