PRILIKA ZBOG STEČAJA

Nijemci žele Našicecement

Bionic
Reading

Otkako je našička Nexe grupa zbog financijskih problema pokrenula postupak predstečajne nagodbe, a Uprava najavila prodaju nekoliko poduzeća, odmah je bilo jasno da će u prodaju vjerojatno ići i Našicecement, jedno od naprofitabilnijih dijelova grupe što su najavljivali i najveći vjerovnici.

Priliku za kupnju odmah je dograbila njemačka grupacija Heidelberg Cement, jedan od najvećih proizvođača cementa u Europi, što je u intervjuu za Poslovni dnevnik potvrdio i Branimir Muidža, generalni menadžer njemačke kompanije za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

'Do transakcije može doći samo ako je to u interesu svim stranama, a ukoliko se vlasnik i vjerovnici dogovore oko prodaje, ostaje vidjeti što bi bio predmet prodaje, vremenski okvir i cijena. Pitanje je što bi bilo ponuđeno s obzirom na povezanost cementnih i srodnih aktivnosti kao što su proizvodnja gotovih betona i agregata, a te se aktivnosti odvijaju kroz više kompanija, od kojih su neke u predstečaju, a geografski su locirane u Hrvatskoj, BiH i Srbiji', rekao je Muidža.