AKCIJA U RIJECI

Nezaposlenima besplatno informatičko obrazovanje

  • Autor: Karmen Mrkić
  • Zadnja izmjena 31.05.2011 16:30
  • Objavljeno 31.05.2011 u 15:45
nezaposlenost nezaposleni burza

nezaposlenost nezaposleni burza

Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

U središtu Rijeke danas je otvorena nova poslovnica informatičkog centra Astoria i Učilišta Algebra, a njezin početak rada obilježen je posebnom akcijom besplatnog informatičkog obrazovanja nezaposlenih s područja grada Rijeke i polaganja ispita za europsku računalnu diplomu (ECDL) u suradnji s Hrvatskim informatičkim zborom i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje

Cilj akcije je direktna pomoć ugroženim skupinama građana Rijeke u stjecanju prijeko potrebnih vještina, ali i promocija cjeloživotnog učenja kao sredstva održavanja osobne konkurentnosti na radnom mjestu, a analiza koju Algebra provodi u suradnji s portalom MojPosao.net ukazuje da je za više od 70 posto oglašenih radnih mjesta neophodno informatičko znanje upravo na razini ECDL Start diplome.

Stoga su Astoria i Algebra poklonile gradu Rijeci 50 multimedijskih paketa za samostalno učenje o uredskom korištenju informacijskih tehnologija te 50 ECDL indeksa i 200 ispita za nezaposlene koji će u naredna dva tjedna biti selektirani uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Time će im se kroz polaganje četiri ECDL certifikacijska ispita omogućiti besplatno stjecanje vrlo traženih vještina na tržištu rada te izdavanje ECDL Start diplome čime polaznici imaju mogućnost naknadnog upisa stečenih vještina u radnu knjižicu. U slučaju da odabrani kandidati nemaju vlastito računalo, Algebra i Astoria omogućit će im korištenje računalnih učionica u svojem obrazovnom centru.

‘Siguran sam da će, uz obrazovanje kao primarni cilj, ova akcija pridonijeti općekorisnom cilju podizanja svijesti o važnosti obrazovanja i cjeloživotnog učenja što je jedan od temeljnih stupova razvoja, zacrtanih i strategijom Europe 2020’, rekao je Mislav Balković, član uprave Algebre.

Tri učionice na drugom katu zajedno mogu ugostiti četrdesetak polaznika, moderno su opremljene i prilagođene uvjetima potrebnim za kvalitetno održavanje nastave. Nove prostorije, koje je otvorio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, kapacitetom omogućavaju održavanje više od 3.000 pojedinačnih seminara godišnje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi