POLA MILIJARDE RAZLOGA

Nezadovoljni Pevec tuži državu

zdravko pevec

zdravko pevec

Izvor: tportal.hr / Autor: Dražen Kocijan

Zdravko Pevec, bivši vlasnik Peveca, tuži državu te traži odštetu veću od pola milijarde kuna. Pevec se jučer javio Poslovnom dnevniku kako bi javnosti objasnio zašto nije uložio žalbu na stečajni plan svoje bivše tvrtke

'Najavio sam žalbu, ali smo na kraju odustali zbog radnika. Htjeli smo da stečajni plan na kraju prođe upravo zbog svih zaposlenika', rekao je Zdravko Pevec za Poslovni dnevnik

Iako se stečajni postupak Peveca smatra jednim od najuspješnijih jer je zadržano poslovanje i radna mjesta te uspješno postignut dogovor s bankama, Zdravko Pevec je ogorčen. Prema objašnjenju njegove odvjetnice Silvane Smodlake, Pevec tuži državu za naknadu štete po osnovi dobiti tvrtke i ulaganja njegove obitelji koja im nije pripala iz stečajne mase.

Članovima obitelji Pevec iz stečajne mase je pripalo 830.000 kuna na ime plaća. Pevec usto smatra da mu je Porezna uprava namjerno i neosnovano blokirala račune. Tužba je podnesena u veljači, a prvo ročište se očekuje 11. travnja na Općinskom sudu u Bjelovaru. Ukupna odšteta koja se traži iznosi 550 milijuna kuna.

'Bježao sam od javnosti posljednjih mjeseci, ali s obzirom na to da su se dogodile promjene u Vladi, to je za mene bilo zeleno svjetlo da se izborim za svoja prava', poručio je Pevec.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi