OPTIMISTIČNI U NAŠICAMA

Nexe: Predstečajna nagodba ide dalje

  • Autor: D. J.
  • Zadnja izmjena 01.10.2014 13:00
  • Objavljeno 01.10.2014 u 12:55
Ergović Ivan

Ergović Ivan

Izvor: Pixsell / Autor: Marijan Susenj

'Nexe grupa uvjerena je u pozitivan ishod ovog pravnog postupka koji će osigurati nužnu stabilnost i uvjete za realizaciju svih mjera predviđenih planom operativnog i financijskog restrukturiranja, a koji u konačnici osiguravaju nastavak poslovanja i očuvanje radnih mjesta, kao i ostvarenje namirenja svih vjerovnika prema prihvaćenim planovima otplate', reakcija je Uprave Nexe grupe poslana putem Zagrebačke burze, nakon što je u tu kompaniju, i to na njezin zahtjev stigla presuda Upravnog suda u Osijeku kojim se poništava rješenje o predstečajnoj nagodbi

Tportal je prvi u objavio informaciju da je Upravni sud poništio odluku Trgovačkog suda u Osijeku iz srpnja, i to na zahtjev Raiffeisen i Zagrebačke banke zbog proceduralnih grešaka, odugovlačenja u procesu te nepravilnog utvrđivanja tražbina. Upravni sud postupak je vratio na početak.

Iz Nexea, međutim, poručuju kako su 29. lipnja 2013. donesene izmjene Zakona o financijskom poslovanju i predstečajnoj nagodbi, kojim je bilo omogućeno produljenje rokova.

'Smatramo da je cjelokupan postupak proveden u skladu sa zakonom. Isto tako, radi se o tzv. kasacijskoj presudi, prema kojoj sud nije samostalno odlučio o predmetu spora, već je predmet vratio natrag na prvostupanjski postupak. S obzirom na to, navedena presuda nema nikakav pravni učinak na postupak sklapanja nagodbe koji se vodi pred Trgovačkim sudom', poručuju iz Nexe grupe.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!