NJEMAČKA TVRTKA BEZ INTERESA

'Nema šanse da bismo ušli u Pevec'

zdravko pevec

zdravko pevec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Vlado Kos

I u Njemačkoj i u Austriji demantirali su da Maschinenbau ulazi u bjelovarsku tvrtku kao strateški partner

Zdravko Pevec je u samo dva dana odigrao dvije vratolomne solo-akcije, piše Poslovni dnevnik. Prvo je u ponedjeljak, tj. na dan isteka osmodnevnog roka za očitovanje na plan restrukturiranja KPMG-a, odaslao medijima i vjerovnicima dopis s prijedlozima daljnjih poteza u sklopu financijske konsolidacije i restrukturiranja.

A već u utorak organizirao je konferenciju za tisak koja je na kraju pripisana predstavniku 'strateškog partnera', a ne Pevec grupi. Glasnogovornica Peveca, naime, tvrdi da oni nisu organizatori. Doduše, skup je održan u prostorijama tvrtke i suvlasnica Višnja Pevec nakratko se u njoj pojavila da bi asistirala glavnom liku presice. Ovaj put u toj se ulozi našao Dubravko Kohek koji se predstavio kao projektni menadžer tvrtke S+R Maschinenbau GmbH, odnosno jedan od vodećih ljudi Pevecova strateškog partnera TS-Tristar Imperial International Credit Institutea. Štoviše, i kao skori novi predsjednik Uprave Pevec grupe. Kohek je u domaćoj javnosti poznatiji po kontroverzama i aferama negoli po poduzetničkim pothvatima, a jučer je najavio da Pevec opet staje na vlastite noge kao tvrtka u većinskom vlasništvu Pevecovih.

Prema njegovim zamislima, prvi korak k tome bio bi TriStarov kredit od 20 milijuna eura, s koliko bi se za početak trebali namiriti dobavljači i tekući troškovi, a potom bi se refinanciranje nastavilo. Usput je iznio niz optužbi protiv glavnih banaka-vjerovnika, u prvom redu Raiffeisen i Hypo Alpe-Adria, protiv kojih najavljuju tužbe.

Na upit Poslovnog dnevnika o poslovima u Hrvatskoj, i u Njemačkoj i u Austriji demantirali su da Maschinenbau ulazi u bjelovarsku tvrtku kao strateški partner. Pevec je KPMG-ov plan restrukturiranja upotpunio ponudom pretvaranja duga/potraživanja u vlasnički udio, što plan revizorsko-konzultantske kuće nije predvidio. Uz to, tim je manevrom bjelovarski trgovac iznio samo ulaznu strategiju, a ne i izlaznu, i to bez ikakvih kvantifikacija, proporcija i okvirnih rokova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi