MINISTAR HAJDAŠ ODLUČAN

Nema bonusa direktorima javnih i državnih poduzeća

06.02.2013 u 21:48

Bionic
Reading

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić zabranio je isplatu bonusa menadžerima u svim javnim i državnim poduzećima, doznaje Globus. 'Vaša radna mjesta ovise o uspjehu Vlade, a Vlada će biti uspješna samo ako ostvarimo planirane investicije. Želim rezultate', zahtijeva Hajdaš Dončić od menadžera

Svojom odlukom, kako tvrdi Globus, ministar Hajdaš Dončić zatekao je direktore u javnim i državnim poduzećima jer neki od njih imaju ugovoreno pravo na bonuse u slučaju da kompanija pozitivno posluje.

Odluku je objavio na sastanku radne skupine za javne investicije, kojoj je na čelu, te objasnio direktorima kako podjela bonusa nije primjerena postojećoj gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj.

Iz takve ministrove odlučnosti očito se nazire jasna namjera za promjenu nepovoljne investicijske klime u javnim poduzećima.

Navodno ministar Hajdaš Dončić nije nimalo zadovoljan zatečenim stanjem u javnim i državnim poduzećima, a najviše su ga razočarale Hrvatske šume i Hrvatska elektroprivreda. O svom nezadovoljstvu obavijestio je i kolege iz Vlade, ministre gospodarstva i poljoprivrede Ivana Vrdoljaka i Tihomira Jakovinu te zatražio da se situacija u tim tvrtkama hitno promijeni.