SUBVENCIONIRANE KAMATE

Natječaj Grada Zagreba za poduzetničke kredite

23.01.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Grad Zagreb objavio je danas natječaj za dodjelu poduzetničkih kredita i subvencioniranje kamata preko Centar banke s kreditnim fondom od ukupno 30 milijuna kuna koji je formiran na rok od šest godina

Natječaj je objavljen u dnevnom tisku i na web stranici Grada Zagreba, uz napomenu da je otvoren do utroška sredstava odnosno najdulje šest godina od formiranja fonda.

Kredite po ovom natječaju mogu zatražiti obrti, djelatnosti slobodnih zanimanja, mala trgovačka društva, ustanove i zadruge sa sjedištem na području Zagreba, pri čemu prednost imaju projekti poduzetnika koji nude razvoj i novo zapošljavanje, i to posebno u prerađivačkoj industriji, izvozno usmjerenoj proizvodnji te području novih tehnologija.

Najniži iznos kredita je 35 tisuća kuna, a najviši 400 tisuća kuna, a koriste se preko zagrebačke Centar banke koja će ugovarati i dinamiku odobravanja i povrata kredita.

Ta će banka na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika donositi i konačnu odluku o odobravanju kredita i subvencioniranju kamata, u vezi čega se u natječaju navodi da će Grad subvencionirati kamatu sa 3 postotna poena godišnje, fiksno, a razliku do visine redovne kamatne stope snosit će korisnik kredita.

Redovna kamatna stopa je, kako se navodi, tromjesečni Euribor +5,50 postotnih poena godišnje, promjenjiva, a kredit ima valutnu klauzulu.

Rok otplate kredita je šest godina s počekom od jedne godine.