TRŽIŠTE KAPITALA

Nastavljen blagi pad dioničkih indeksa, uz skromnu likvidnost

Bionic
Reading

Na domaćem tržištu kapitala nastavljen je negativan sentiment iz prošlog tjedna te je upisan peti uzastopni dan blagog pada. CROBEX je zaključio dan s minusom od 0,1 posto, dok je uži indeks CROBEX10 blago kliznuo u crveno

Likvidnost je bila skromna, sa svega 3,4 milijun kuna prometa, bez ijednog milijunaša u redovnom trgovanju. Najlikvidnija je bila povlaštena dionica Adrisa, ostvarivši oko 640 tisuća kuna prometa i porast cijene od 0,5 posto. Nešto iznad pola milijuna kuna prometa prikupila je dionica Đuro Đaković Holdinga, koja je pri tome porasla 3,7 posto i tako upisala dva uzastopna dana rasta nakon rasprodaja koje uz prekide traju od kraja kolovoza. Po likvidnosti slijedi dionica Valamar Riviere sa 420 tisuća kuna prometa i padom cijene od 0,3 posto, dok su ostala izdanja imala osjetno manje promete.

Kao glavnog gubitnika možemo izdvojiti dionicu Tehnike koja je pala 7 posto, a slabe izvedbe još su imale dionice PIK Rijeke i Dalekovoda, koje su zabilježile padove cijena od 1,8 posto i 1,4 posto. Na strani dobitnika izdvaja se dionica Viktora Lenca sa skokom cijene od 8,5 posto, nakon vijesti o novom ugovoru o remontu broda za Američku ratnu mornaricu. Dobre izvedbe imale su i dionice Jadroplova, s porastom od 6,7 posto, kao i već spomenuta dionica Đuro Đaković Holdinga.

Dobitnik dana  Viktor Lenac   +8,54%   13,35

Gubitnik dana  Tehnika   -7,00%  400,00

Crobex    -0,07%   1.881,44

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.