U VRIJEDNOSTI OD 20 MILIJUNA KUNA

Nakon teških posljedica tuče u javnu raspravu upućen natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta, evo što to znači za korisnike

  • Autor: L. Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 03.06.2022 12:05
  • Objavljeno 03.06.2022 u 12:02
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u javnu raspravu 20 milijuna kuna vrijedan natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala nakon elementarnih i prirodnih nepogoda, izvijestili su u petak iz Ministarstva

Riječ je o nacrtu natječaja za provedbu tipa operacije 5.2.1. "Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala" iz Programa ruralnog razvoja, čija je svrha dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Korisnici natječaja će, između ostalog, moći sanirati poljoprivredno zemljište, nabaviti sjeme, domaće životinje, poboljšati kvalitetu zemljišta, podići nove ili obnoviti postojeće višegodišnje nasade i višegodišnje bilje, graditi ili opremiti objekte za domaće životinje i skladištenje poljoprivrednih proizvoda s pripadajućom opremom i infrastrukturom, ali i popraviti ili nabaviti novu ili rabljenu poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.  

Na ovom natječaju, kako ističu iz Ministarstva, ne dodjeljuje se potpora za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog potresom 22. ožujka 2020. godine i potresima od 28. prosinca 2020. godine, a u stopostotnom intenzitetu potpore pokriva se šteta nastala u ovoj godini.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!