tržište kapitala

Najviše se trgovalo dionicama Ericsson Nikola Tesle, dobitnik dana Atlantska plovidba

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

U četvrtak se na Zagrebačkoj burzi trgovanje odvijalo bez nekog jasnog sentimenta, dionički indeksi su zaključili na suprotnim stranama uz male promjene, dok se likvidnost vratila na niske razine

Indeks CROBEX je ojačao 0,1 posto na 1.609,1 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 kraj dana dočekao s minusom od 0,3 posto. Svi sektorski indeksi su zaključili u crvenom teritoriju, a najviše je izgubio indeks sektora industrije, koji je potonuo 3,6 posto.

Likvidnost se ponovno vratila na niske razine, te je protrgovano svega 2,4 milijuna kuna, pri čemu je samo jedno izdanje uspjelo prikupiti više od pola milijuna kuna prometa. Najviše se trgovalo dionicama Ericsson Nikola Tesle, koje su na prometu od 543 tisuće kuna ojačale 1,6 posto, a slijedi ih povlašteno izdanje Adrisa, s prometom od 422 tisuće kuna i padom cijene od 1,3 posto.

Titulu uvjerljivog gubitnika dana je pokupila dionica Đuro Đaković Grupe, čija je vrijednost potonula 28,8 posto nakon što je kompanija objavila poziv na glavnu skupštinu u kojem je jedan od prijedloga smanjenje temeljnog kapitala. Loše cjenovne izvedbe su imale i dionice Dalekovoda i Valamar Riviere, koje su oslabile redom 2,8 posto i 1,6 posto. S druge strane, uz već spomenute dionice Ericssona, dobar dan su imale i dionice Atlantske plovidbe, koje su porasle 2,3 posto, te dionice AD Plastika, s rastom cijene od 1,1 posto.

Dobitnik dana Atlantska plovidba +2,33% 220,00

Gubitnik dana Đuro Đaković Grupa -28,77% 2,03

CROBEX +0,10% 1.609,10

Više o kretanju tržišta kapitala pogledajte OVDJE.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!