velika investicija

[FOTO] Najveći proizvođač čaja u regiji, Spider Grupa, otvorila novi proizvodni pogon u Pitomači

06.12.2019 u 13:20

Bionic
Reading

Otvorena je nova tvornica vodećeg hrvatskog proizvođača čajeva Spider grupe. Najsuvremeniju tvornicu za pakiranje čajeva otvorili su izaslanik predsjednice, Tomislav Tolušić; državni tajnik Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Zoran Lucić; župan Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović; načelnik Općine Pitomača, Željko Grgačič; predsjednik Uprave tvrtke Herbarium Federico Dodero i predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača, Denis Nemčević.

Zahvaljujući tradiciji, kontinuiranom rastu i posvećenosti u proizvodnji čajeva Spider grupa Pitomača stvorila je preduvjete za još snažniji iskorak na tržište. Otvoren je novi proizvodni pogon, a u najvećoj i najsuvremenijoj tvornici za pakiranje čajeva od sada će se pripremati i čajevi koji se na tržištu nalaze pod brendom Naturavita.

Ukupna investicija u novi proizvodni pogon te izgradnju i opremanje iznosi više od 28 milijuna kuna, a ostvareno je i pravo na sufinanciranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 50 posto. Zahvaljujući novoj tvornici kapaciteti proizvodnje bit će 400 milijuna vrećica čajeva godišnje, što je povećanje u odnosu na ranije za 100 milijuna vrećica.

  • +7
Otvaranje novog pogona u Pitomači Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji

'Ovom investicijom u novi pogon tvornice Herbarium koju danas puštamo u rad otišli smo još korak dalje od konkurencije, jer se radi o najmodernijoj tehnologiji u svijetu koja se bavi finalizacijom proizvodnje čajeva. Svjetski trend je da čajevi budu bio razgradivi i eko frendly. Tako pakirani čajevi neće koristiti celofan, najlon, metal i druge materijale koji nisu bio razgradivi. Uz vlastiti brend - Naturavita čaj, proizvodimo čajeve pod imenima vodećih trgovačkih lanaca u svijetu koje oni distribuiraju svojim kupcima. To je golema odgovornost, ali i povjerenje koje smo stekli', istaknuo je Denis Nemčević, predsjednik Uprave Spider grupe Pitomača.

Rast poslovanja i dosljedan proces investicija osigurali su konkurentnost proizvoda ove tvrtke koja svoje poslovanje temelji na autentičnosti i stručnosti. Takav uspjeh posebno je značajan iz razloga što je Spider grupa Pitomača obiteljska tvrtka s transparentnim poslovanjem već punih 28 godina. Tvrtka iznimnu brigu vodi i o kvaliteti svojih proizvoda koja je