odlijev radnika

Najveća hrvatska tvornica kombajna za stalno zaposlila 54 sezonca

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 23.10.2018 13:06
  • Objavljeno 23.10.2018 u 12:57
SDF Žetelica

SDF Žetelica

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: SDF Žetelica

Zaposlili su 54 sezonca za stalno i povećali im plaće za 15 do 20 posto. Tako su u Same Deutz Fahr Žetelicama iz Županje, vodeće tvornice kombajna u Hrvatskoj, pokušali doskočiti problemu pronalaska kvalificirane radne snage

Same Deutz Fahr Žetelice (SDFŽ) iz Županje od početka godine za stalno su zaposlile 54 radnika u proizvodnji, potvrdio je generalni direktor Damir Kobaš Glasu Slavonije.

Vlasnici ove vodeće tvornice kombajna u Hrvatskoj sezoncima su odlučili dati stalni posao i povećati im plaće za 15 do 20 posto. Od kada je Hrvatska postala članicom Europske unije, u tvornici su suočeni s odlijevom kvalificirane radne snage, a među njima je i dosta sezonskih radnika kojima su se ugovorili produžavali iz mjeseca u mjesec.

Budući je gotovog radnika teško pronaći, a posebice zavarivače, lakirere i CNC operatere, u županjskoj tvornici vlasnici su odlučili stalno zaposliti svoje sezonce kako bi osigurali kontinuitet u proizvodnji te uspjeli ostvariti poslovni plan i poštovati narudžbe kupaca.

U ovoj tvornici trenutno je zaposleno oko 400 radnika, a više od 95 posto ukupne proizvodnje se izvozi čime se svrstavaju među najveće hrvatske izvoznike.

'Plan za jesen je proizvesti od 100 do 115 kombajna, što je dosta dobro za jesensku proizvodnju, a ovu godinu planiramo završiti s 400 kombajna ili nešto više, ovisno o situaciji do kraja godine', dodao je Kobaš.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!