odluka za tri tjedna

Na natječaje za direktore 10 stranih predstaništava HTZ-a stiglo 180 prijava

06.09.2017 u 13:59

Bionic
Reading

Na natječaje za deset direktora stranih predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ) prijavilo se ukupno 180 kandidata, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare u Ministarstvu turizma

Direktor Glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić rekao je da će odluka o izboru direktora biti donesena u idućih dva do tri tjedna, istaknuvši da predstoji velik posao na obradi prijava. Naveo je i da je najveći interes iskazan za direktora predstavništva u Italiji.

Od ukupnog broja kandidata, devet ih je stiglo izvan natječajnog roka, a četiri su poslane na način koji nije propisan natječajem. Sada povjerenstvo za odabir kandidata evaluira sve prijave te će provesti i intervjue s kandidatima, nakon čega će Turističkom vijeću HTZ-a dati prijedlog za imenovanja.

Natječaj je trajao dva tjedna, a završio je krajem kolovoza. U HTZ-u i Ministarstvu turizma zadovoljni su tako velikim brojem prijava, navevši kako to pokazuje veliko zanimanje za te pozicije.

O prijavljenim kandidatima nisu iznosili detalje, no vjeruju da će pregled dokumentacije i prijava potvrditi njihova očekivanja da kandidati za te pozicije budu stručne, obrazovane i proaktivne osobe, koje će u svih 10 predstavništava provoditi aktivnu promocijsku politiku, u skladu sa ciljevima hrvatske turističke politike.

Natječaji su objavljeni za sva predstavništva HTZ-a čijim direktorima istječu ugovori o radu u rujnu ove godine. To su direktori predstavništava u Italiji (u Milanu je to sada Branko Curić), Francuskoj (u Parizu Danijela Mihalić Đurica), Poljskoj (u Varšavi Bojan Baketa), Beneluxu (u Bruxellesu Ivan Novak), Njemačkoj (uključujući direktora predstavništva u Frankfurtu Romeo Draghicchio i voditelja ispostave u Muenchenu, kojeg trenutno nema).

Traže se i direktori za predstavništva u Rusiji (u Moskvi je to sada Rajko Ružička) i SAD-u (u New Yorku Ina Rodin), kao i u Mađarskoj (u Budimpešti Marin Skenderović) te Slovačkoj (u Bratislavi Nora Henterova), gdje uredima sada rukovode voditelji ureda, bez statusa direktora imenovanih od strane Turističkog vijeća HTZ-a.