čudna posla

Na adresi Milanke Opačić registrirana tvrtka, vlasnica je njezina majka, a partner joj je bio direktor. Ona tvrdi: Firma nema veze sa mnom!

16.08.2019 u 15:23

Bionic
Reading

Na zagrebačkoj adresi političarke Milanke Opačić od proljeća ove godine sjedište je tvrtke Milanema. Direktor firme je do lipnja bio partner Milanke Opačić, Nemanja Gospavić, a sad joj je na čelu njezina majka Mirjana koja je ujedno i vlasnica

Firma Milanema je osnovana u travnju kao jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću (j.d.o.o.) s temeljnim kapitalom od 10 kuna. Naziv joj je očigledno nastao spajanjem imena Milanka i Nemanja. Kao osnivačica vodi se Mirjana Opačić, 78 – godišnja majka Milanke Opačić.

Prema javno dostupnim informacijama sa Sudskog registra tvrtka je registrirana za više djelatnosti: profesionalno usmjeravanje, obrazovanje radi povećanja zapošljivosti radne snage, djelatnosti istraživanja tržišta i ispitivanja javnog mnijenja, djelatnosti savjetovanja u vezi s upravljanjem i djelatnosti ustupanja radnika korisnicima za privremeno obavljanje poslova.

Tvrtka trenutno nema niti jednog zaposlenog.

Milanka Opačić za tportal izjavila je kako ona nema nikakve veze s tvrtkom iako joj je sjedište na njezinoj kućnoj adresi, vlasnica njezina majka, a donedavni direktor njezin partner.

>>> Lik i djelo Milanke Opačić: Trideset godina je u SDP-u, nikad nije radila ništa drugo. Što će sad?

'Milanema je agencija registrirana za posredovanje pri zapošljavanju. Osnivačica tvrtke je moja majka, a gospodin Gospavić je bio privremeni direktor agencije, ali je nakon isteka dogovorenog roka izbrisan iz sudskog registra. Navedena tvrtka nema nikakve veze sa mnom', poručila nam je Opačić.

Milanka Opačić s pratiteljom na balu Crvenog križa Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Podsjetimo, Opačić je u vezi s Beograđaninom Gospavićem oko godinu dana. Navodno ga je upoznala za vrijeme ljetovanja, točnije u dubrovačkom restoranu u kojem je radio kao konobar. Zbog nje se preselio u Zagreb te je, koliko je poznato, jedno vrijeme bio zaposlenik jednog zagrebačkog kafića. Čime se trenutno bavi, nije poznato.

>>> Ne budite nepravedni prema Milanki Opačić: Ona je rođena da bude ministrica

Opačić je lani u rujnu napustila SDP, a samo mjesec dana od odlaska iz te stranke pristupila je saborskom klubu stranke zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića kao nezavisna zastupnica. Nedavno se i formalno učlanila u stranku.