vlasnici ine

MOL Grupa ulazi u biznis sa solarnom energijom

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 01.03.2018 16:52
  • Objavljeno 01.03.2018 u 16:52
MOL

MOL

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

U četvrtak je MOL Grupa najavila planove za izgradnju solarnih elektrana na tri industrijske lokacije smještene u Mađarskoj. Projekt je u skladu sa strateškim ciljem MOL Grupe za izgradnju industrijskih kapaciteta te krovnim ciljevima održivosti kompanije.

'MOL Grupa ima dugogodišnje iskustvo u konvencionalnoj proizvodnji energije, međutim, kao dio Strategije 2030., nastoji se pripremiti za budućnost bez goriva i istražiti mogućnosti koje proizlaze iz alternativnih energetskih tehnologija. Planira se da fotonaponske elektrane rade u ukupnom kapacitetu od 18,38 MWp, što odgovara potrebama potrošnje za više od devet tisuća kućanstava', priopćeno je iz MOL-a.

'Ovaj projekt je pravi odraz našeg nastojanja da postanemo jedan od vodećih inovatora u regiji, kao što je i predviđeno u Strategiji 2030. MOL je uvidio da će solarna energija imati važnu ulogu u budućim energetskim sustavima, stoga smo naše industrijske sposobnosti počeli razvijati u smjeru brzog odgovora na dinamičnost i rast ovog segmenta poslovanja. Pomoću fotonaponskih tvornica koristimo neiskorištene potencijale na našim proizvodnim lokacijama, a istodobno podržavamo našu predanost ka poboljšanju utjecaja na okoliš smanjenjem emisija ugljičnog dioksida', rekao je Sándor Fasimon, glavni operativni direktor tvrtke MOL.

 Očekuje se da će izgradnja solarnih panela biti dovršena krajem 2018. godine. Objekti će se nalaziti na području triju ključnih područja MOL-a: u petrokemijskoj tvornici u Tiszaújvárosu, u dunavskoj rafineriji u Százhalombatti, kao i u pogonu Füzesgyarmat te će biti povezani s MOL-ovim lokalnim srednje naponskim distribucijskim mrežama.

 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!