ANGAŽIRAN DELOITTE

Ina će analizirati trebali joj rafinerija u Sisku

19.01.2017 u 12:07

Bionic
Reading

Naftna kompanija Ina objavila je u četvrtak da je izabrala savjetodavnu tvrtku Deloitte za provedbu projekta identifikacije opcija održivog poslovanja na lokaciji sisačkog postrojenja, a na projektu će biti angažirani Inini stručnjaci te će se provoditi uz konzultacije sa sindikatima

'U suradnji s tvrtkom Deloitte savjetodavne usluge d.o.o. Ina je pokrenula projekt identifikacije i analize strateških opcija održivog poslovanja na sisačkoj lokaciji. Projektu su podršku izrazili Uprava i Nadzorni odbor kompanije, a provodit će se u suradnji s Ininim stručnjacima i uz konzultacije sa sindikatima', navodi se u priopćenju.   

Iz Ine objašnjavaju kako je 'odabir vanjskog lokalnog konzultanta iniciran sa svrhom osiguranja objektivne i profesionalne podrške tijekom evaluacije strateških opcija kao alternative preradi nafte na sisačkoj lokaciji'.

Cilj je, kako ističu, uspostaviti najučinkovitiji koncept novih modela alternativnog poslovanja uzimajući u obzir tržišne okolnosti i buduće trendove. Pri tome će sve relevantne investicijske opcije biti razmotrene te evaluirane prema nizu kriterija poput potrebe lokalnih zajednica i očuvanje radnih mjesta, iskoristivost postojeće imovine (postrojenja), utjecaja na okoliš, usklađenosti sa strateškim ciljevima Ine, financijskim pokazateljima i slično, naglašavaju iz Ine.

'Svjesni izazova s kojim se Inino rafinerijsko poslovanje suočava proteklih godina unatoč dosadašnjim velikim naporima u optimizaciji proizvodnje, jasna je potreba i odgovornost menadžmenta kompanije da u skoroj budućnosti donese stratešku odluku o budućem poslovanju u Sisku', zaključuje se u priopćenju Ine.

Prema neslužbenim informacijama, očekuje se da će analiza biti dovršena krajem ožujka ove godine.