IZ SUDNICE NA POSAO

Mitrovićev TV Pink angažirao Sinišu Svilana

Bionic
Reading

Željko Mitrović, najveći srpski medijski tajkun i vlasnik TV Pinka, postavio je na mjesto koordinatora programa za regiju Sinišu Svilana, bivšeg direktora Nove TV, kojeg 3. rujna očekuje suđenje zbog afere Core medija

Nakon osamnaestomjesečne agonije Željko Mitrović, najveći srpski medijski tajkun i vlasnik TV Pinka, financijski je ponovno stao na noge. Prodajom tvornice vode Iva i uz potporu TV postaja Pink BiH i Pink Crna Gora, kao i iznajmljivanjem zračne flote Air Pink, uspio je pokriti minus od 40 milijuna eura i ostatkom novca isplatiti zaposlenima zaostale plaće, obnoviti opremu te uspostaviti novi upravljački tim uz preuzimanje glavne zapovjedne palice, piše Poslovni dnevnik

Mitrovićeva nastojanja da svojevremeno uđe u Hrvatsku osnivanjem svoje ili kupnjom neke od postojećih televizijskih kuća nisu uspjela, ali je angažirao kadrove iz Zagreba. Tako je Sinišu Svilana postavio na mjesto koordinatora programa za regiju, a najveće kadrovsko pojačanje predstavlja dolazak na mjesto umjetničkog direktora Estonca Tarmoa Krima, voditelja posljednjega Eurosonga, koji je već deset godina producent i menadžer za scenu toga glazbenog natjecanja.

Tarmo je zadužen za kreiranje novoga vizualnog identiteta Mitrovićeve televizije, koja će, prema njegovu kazivanju, biti obogaćena sa 35 projekata koji će se tjedno emitirati.

Mitrović je svoje medijsko carstvo razvio za Miloševićeva režima kao visokopozicionirani dužnosnik stranke Mire Marković JUL. Nakon sloma Miloševićeva režima brzo je promijenio stranu, a Pink je spasio tako što je angažirao televizijske novinare koji su ga, dok je bio u JUL-u, napadali da preko ekrana svoje televizije širi šund.

Sinišu Svilana, bivšeg direktora Nove TV, očekuje suđenje 3. rujna zbog primanja 262.000 eura mita od Vladimira Šelebaja Selliera u zamjenu za prikazivanje emisija na Novoj TV.