OD UTORKA

[VIDEO/FOTO] Ministar Filipović otkrio nove cijene goriva

18.07.2022 u 13:07

Bionic
Reading

Sutra istječe dvotjedna mjera zamrzavanja cijena goriva. Vlada je danas tim povodom održala telefonsku sjednicu na kojoj su predstavljene nove cijene.

Nove cijene goriva objavio je ministar gospodarstva Davor Filipović.

“Cijena benzina će od sutra biti 13,02 kune, to je smanjenje s 13,50 kuna. Dizel će s 13,08 kuna narasti na 13,43 kune. Izjednačit će se i cijene na autocestama i običnim cestama”, rekao je ministar, prenosi N1.

Trgovačka marža ostaje 65 lipa, ostaje i smanjenje trošarina, dodao je. Cijene će vrijediti 14 dana i odnose se i na sve benzinske postaje uključujući i one na autocesti, kazao je ministar dodavši da se nada da će sada biti zadovoljni i mali distributeri.

  • +3
Zagreb: Ministar gospodarstva Davor Filipović otkrio nove cijene goriva Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

'Jutros oko 10 sati cijena dizela je išla prema dolje, ali vidjet ćemo kakvo će biti kretanje cijena za dva tjedna', rekao je Filipović. Što se tiče podzemnog skladišta plina Okoli, Filipović je rekao da je u petak zapunjenost bila 41 posto.

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

“Dinamika je takva da do 1. listopada zapunjenost bude 90 posto kao što je to predvidio i krizni tim. Očekujemo svi da to bude realizirano kao što se i predviđa”, rekao je Filipović dodajući da građani ne trebaju strahovati. “Imamo dostatne količine kako bismo osigurali sigurnost opskrbe plinom u Hrvatskoj.”

Rekao je da će i Hrvatska kao i druge zemlje EU-a napraviti plan koji se odnosi na preporuke i uštede. “Čekamo službeni dokument EK-a, koji bi trebao izaći za dan-dva, i onda ćemo se uskladiti s tim preporukama. Sljedeći utorak idem na izvanredno vijeće ministara energetike gdje će se raspravljati o tim preporukama, prema tome sigurno ćemo i mi izaći s preporukama prema našim građanima i poduzetnicima”, kazao je.