OŠTRA KRITIKA KOLEGAMA

Milanović ljut jer ministri suludo troše novac

16.12.2014 u 14:41

Milanović posjetio tvrtku Končar

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Ferbezar/PIXSELL

Bionic
Reading

'Kakvo je to planiranje ako se krajem godine uvijek krene u suludu potrošnju', zapitao se danas premijer Zoran Milanović i time uputio oštru kritiku svojim ministrima

Milanović je tom izjavom stao na stranu ministra financija Borisa Lalovca koji već danima apelira na svoje kolege da smanje potrošnju kako bi se smanjio proračunski deficit.

'To nije stvar apela, već zdravog razuma. Mi ćemo sada mikroskopski gledati da vidimo što se radilo posljednjih mjesec dana. To će nam biti dobra škola za iduću godinu i siguran sam da ćemo na osnovi tog iskustva ostvariti uštede', istaknuo je Milanović, više puta ponavljajući kako je sto posto uvjeren da će deficit u 2015. biti manji.

RTL Autor: RTL

Premijer se prisjetio i primjera svoje ulice koju je Grad Zagreb, kako on kaže, nepotrebno asfaltirao.

'To je bilo nepotrebno. Taj se novac rebalansom mogao uložiti u obližnji vrtić ili školu staru preko sto godina', kazao je Milanović.

'To se zove lijenost; proračunska lijenost. To je hrvatska rak-rana', kazao je premijer.

Milanović je danas posjetio tvrtku Končar - Električna vozila, gdje se sastao s predstavnicima uprava Končara, Končar - Električna vozila te HŽ Putnički prijevoz, a potom je obišao i proizvodne pogone.