DRUŽENJE U RUGVICI

Milanović dolazi na otvaranje Rajićeva distribucijskog centra

01.10.2015 u 12:41

Bionic
Reading

Ralu Logistika, prijevoznička tvrtka Luke Rajića idući tjedan otvoriti će novi distribucijski centar vrijedan 150 milijuna u Dugom Selu. Novi centar otvorit će premijer Zoran Milanović, a uzvanicima će se obratiti i Rajić

Novi logističko-distributivni centar sastoji se od skladišta površine 11.500 metara kvadratnih i pratećih objekata za održavanje vozila površine 1.500 metara kvadratnih. Skladište kapaciteta preko 10.000 paleta pod kontroliranim temperaturnim uvjetima za robu u smrznutom i svježem režimu obuhvaća 16 utovarno-istovarnih rampi i prostor površine veće od 3.000 metara kvadratnih.

Prateću infrastrukturu za transport čine interni servis i praonica kamiona, stanica za točenje goriva te parkiralište za kamione transporta i distribucije.

Ralu Logistika danas u floti ima 170 kamiona-hladnjača, zapošljava 300 djelatnika dok 65 posto prihoda ostvaruje u zemljama Europske Unije.

'Uz to, centar donosi i priliku za 200 novih radnih mjesta te uvelike olakšava poslovanje tvrtke, s obzirom na to da na jednom mjestu objedinjuje sve aktivnosti i funkcije tvrtke koje su se dosad odvijale na nekoliko lokacija', priopćeno je iz RALU-a.

Luka Rajić je bivši vlasnik Dukata kojeg je prije sedam godina prodao francuskom Lactalisu za 280 milijuna eura i od tada investira u logistiku i farmaceutiku.