NE ŽELE KUPITI ULJANIK

Menadžeri šokirani izjavama ministra Popijača

28.01.2010 u 14:19

Bionic
Reading

Glasnogovornik pulskog brodogradilišta "Uljanik" i direktor Zajedničkih poslova Hrvoje Markulinčić opovrgnuo je danas novinarima u Puli da menadžment Uljanika "želi kupiti pulsko brodogradilište" i izjavu koju je o tome na današnjoj sjednici Vlade dao ministar gospodarstva Đuro Popijač.

"Menadžment Uljanika nema nikakve namjere kupiti brodogradilište. Ministar je krivo shvatio. Uljanik je sačinio tehnički dio ponude za budućeg kupca", kazao je Markulinčić dodavši kako su u Uljaniku šokirani izjavama ministra Popijača

Markulinčić kaže kako su Uljanikove stručne službe sudjelovale u izradi tehničkog dijela ponudbene dokumentacije i za drugi krug privatizacije, no, uprava Uljanika nije dala nikakvu ponudu te nije zainteresirana za kupnju tog brodogradilišta.

Natječaji za privatizaciju šest hrvatskih brodogradilišta bit će raspisani do 15. veljače ove godine, o raspisivanju javnog poziva za pet brodogradilišta danas je odlučila Vlada, koja danas nije donijela i odluku o natječaju za Uljanik, a ministar Popijač rekao je da je interes iskazao menadžment tog brodogradilišta.

Menadžment Uljanika iskazao je interes za sudjelovanje u javnom pozivu, praktično interes za kupnju brodogradilišta, kazao je Popijač, napominjući kako će i za to brodogradilište odluka o raspisivanju natječaja biti donijeta sljedeći tjedan.
"Vijest o tome da će menadžeri Uljanika kupiti to brodogradilište neistina je i vjerojatno se potkrala neka pogreška u komunikaciji", ponavlja Markulinčić, a u Uljaniku očekuju da to opovrgne i ured ministra Popijača

Vlada je na današnjoj sjednici izglasala prijedlog odluke za raspisivanje javnog poziva za prikupljanje ponuda za kupnju preostala četiri velika brodogradilišta - Brodosplit, 3. maj, Brodotrogir i Kraljevicu te udjela u Brodogradilištu specijalnih objekata Brodosplit BSO.

Natječaj će biti raspisan do 15. veljače ove godine.