MULTIDISCIPLINARNA KONFERENCIJA

Networking i međunarodno uspješni projekti iz raznih industrija u fokusu 7. LEAP Summita

  • Autor: L. Š.
  • Zadnja izmjena 13.05.2022 14:58
  • Objavljeno 13.05.2022 u 14:56
tportal

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Mislav Mesek

Multidisciplinarna konferencija LEAP Summit koja se ponovno održala uz generalno partnerstvo Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, danas se uspješno privodi kraju. Dvodnevni program sedmog izdanja konferencije okupio je skoro 2000 posjetitelja u Branimir Mingle mallu iz više od 20 zemalja te ugostio više od 60 inozemnih i domaćih predavača

Na tri tematske pozornice; LEAP Stage, Ideas&Tech Stage by EEN te Green Stage, tijekom drugog dana izmjenjivali su se vodeći profesionalci brzo rastućih industrija.

Među predavačim drugog dana LEAP-a bio je i Ivan Kurtović, predsjednik Uprave InterCapital Asset Managementa, prvog hrvatskog robo-savjetnika. Kurtović se u svom izlaganju dotaknuo puta osmišljavanja i razvoja digitalnog proizvoda Genius te izazova s kojima su se susreli tijekom izrade aplikacije.

'Aplikacija je nastala kao rezultat našeg dugogodišnjeg rada i iskustva koje smo kao organizacija stjecali godinama. Svatko od nas, bilo kao pojedinac ili organizacija u kojoj radi, je autentičan te samim time drugačiji od bilo koga drugog. Prepoznavanje i vrednovanje autentičnosti je jako bitno,  a svatko od nas mora njegovati, održavati i podržavati spomenute vrijednosti', izjavio je Ivan Kurtović.

Ivan Kurtović, Genius

Ivan Kurtović, Genius

Autor: MISLAV_MESEK

Među mnogobrojnim predavačima, istaknuli su se i inženjerka Europske svemirske agencije Elisabetta Lamboglia, serijski poduzetnik te jedan od pokretača projekta The Walnut Fund Ante Lučić, 24-godišnji direktor informatičke tvrtke CircuitMess poznate po razvoju Batmobila na temelju kojeg je potpisao ugovor s holivudskim studijem Warner Bros Albert Gajšak, direktorica strateškog planiranja Adidas Originals Puja Chakraborty, direktor Microblinka za Hrvatsku Igor Strejček te mnogi drugi.

tportal

Izvor: Mislav Mesek / Autor: Mislav Mesek

Albert Gajšak, kao mladi poduzetnik istaknuo je kako učenje ne mora biti dosadno te kolika je važnost networkinga i održavanja konferencija poput LEAP Summita.

'Prvi put na LEAP Summitu sudjelovao sam 2018. godine, a i danas kao predavač na LEAP stageu. Ovdje sam upoznao mnoge ljude, od kojih su mi neki postali partneri na raznim projektima. Izuzetno je bitno upoznavati ljude koji stvaraju i razvijaju vlastite projekte jer iz prve ruke možete čuti njihova iskustva', poručio je Gajšak sudionicima konferencije.

'Tijekom dva dana LEAP summita uspjeli smo ugostiti vodeće svjetske stručnjake iz različitih industrija, a izrazito nam je drago da je ovo povratničko izdanje LEAP-a potaknulo interes inozemnih sudionika pa tako ove godine bilježimo dolazak ljudi iz Francuske, Italije, Švicarske, Srbije i Kosova. Pred nama je još fLEAP out party, besplatan za sve naše sudionike, na kojem će imati priliku upoznati predavače, razmijeniti iskustva, razgovarati o poslovnim prilikama ali i sklopiti nova prijateljstva od kojih će neka možda krenuti i putem poslovnih suradnji', zaključila je Sara Smojver, članica organizacijskog tima Hrvatskog ureda za kreativnost i inovacije.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!