novčana injekcija

Međunarodna financijska korporacija uložila 20 milijuna eura u Bolt

04.03.2021 u 11:45

Bionic
Reading

Međunarodna financijska korporacija (International Financial Corporation, IFC) investicijom od 20 milijuna eura pomoći će Boltu osnažiti ponudu prijevoznih rješenja koja pružaju mogućnost dodatne zarade, stimuliraju malo poduzetništvo i poboljšavaju pristup prijevozu, priopćili su iz Bolta

Financiranje IFC-a bit će usmjereno prema istočnoeuropskom tržištu, uključujući i Hrvatsku, te Africi. Prvo afričko tržište otvoreno je 2016. u Južnoj Africi, a Bolt trenutno posluje u sedam afričkih zemalja, pružajući mogućnosti zarade za više od 400.000 vozača u 70 gradova diljem kontinenta.

U Južnoj Africi Bolt provodi pilot kategoriju Samo za žene kako bi odgovorio na sigurnosne potrebe i poboljšao mobilnost žena povezivanjem vozačica i putnica.

'Veseli nas suradnja s IFC-om. Njome nastavljamo podržavati poduzetništvo, osnaživanje položaja žena u društvu i povećanje pristupa uslugama mobilnosti u Africi i istočnoj Europi. Zajedno s prošlogodišnjim ulaganjem Europske investicijske banke, ponosni smo što značajne i strateški važne institucije podržavaju naš rad i prepoznaju stratešku vrijednost koju Bolt pruža gospodarstvima zemalja s tržištima u nastajanju', izjavio je Markus Villig, CEO i osnivač Bolta.