U IZBORU CROME

Marijan Lorencin menadžer godine

25.11.2016 u 11:12

Bionic
Reading

U sklopu tradicionalnog 26. susreta HUM-CROMA (Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika), na konferenciji za novinare koja će se održati u petak u hotelu Westin u Zagrebu, predstavljeni su dobitnici strukovnih nagrade i priznanja Menadžer godine 2016. u devet ravnopravnih kategorija

Stručni žiri i Upravni odbor HUM-CROMA, u kategoriji malih poduzentika, dodijelio je nagradu za Menadžera 2016. godine Marijanu Lorencinu, vlasniku i direktoru međunarodno uspješne tvrtke AITAC za projektiranje u brodogradnji.

Osim nagrade za Menadžera godine, Lorencinu je dodjeljeno i strukovno priznanje za osobni doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva u području izvozno orijentirane brodograđevne industrije.

'Bila mi je izrazita čast primiti strukovno priznanje za poseban doprinos razvoju brodogradnje u Hrvatskoj. Naročito mi je važno što je to prepoznala CROMA, kao krovna organizacija hrvatskih menadžera, na čelu sa stručnim žirijem. Od samog osnivanja AITAC-a kontinuirano bilježimo rast poslovanja i u prosjeku 98 posto prihoda ostvarujemo od izvoza naših usluga, upravo zato je ovo priznanje iz područja izvozno orijentirane brodograđevne industrije', naglasio je Lorencin.

Od 1992. godine Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika na kraju svake poslovne godine dodjeljuje ravnopravne nagrade najuspješnijim menadžerima i poduzetnicima u kategoriji velikih, srednjih, malih, javnih i inozemnih poduzeća, kao i nagradu za najuspješnijeg projekt menadžera.

Ovogodišnji laureati u ostalim kategorijama su redom:

Ivan Klapan - KONČAR D&ST (velika poduzeća), Dražen Mavrić - NOVA TV (velika poduzeća), Marija Janžetić - AB GRADNJA (srednja poduzeća), Goran Zahtila - MASLINICA (srednja poduzeća), Marijan Lorencin - AITAC (mala poduzeća), Mile Pavlić – RIS (mala poduzeća), Kristina Martinović – FILIR (mladi menadžer), Mario Raič – NAUTIKA (mladi menadžer), Siniša Reljić – NAVIS CONSULT (inozemna poduzeća), Ivan Vidaković – MICROSOFTHRVATSKA (inozemna poduzeća), Ivan Franičević – RASCO (poduzetnik godine), Stjepan Talan - SOLVIS d (poduzetnik godine), Dino Manestar - JADRAN Projekt menadžer), Srećko Srdjak – ARENA Stomatološka poliklinika (projekt menažer), Mirko Habijanec - RADNIK (nagrada za životno djelo), Anđelko Leko – HUP Zagreb (nagrada za životno djelo).