IDEJAX U UMAGU

'Mala smo zemlja i trebamo velike ideje'

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mala smo zemlja i trebamo velike ideje. Od sljedeće godine postat ćemo dio velikog tržišta i igrati s velikim igračima i zato su nam te ideje još više potrebne. Tim je riječima Damir Ciglar, predsjednik Udruženja društava za tržišno komuniciranje (HURA) otvorio drugo izdanje nacionalnog festivala oglašavanja IdejuX koje se pod medijskim pokroviteljstvom Styrije održava u Umagu

'Na ovogodišnju IdejuX prijavljeno je više od tisuću sudionika i 234 rada što dokazuje da je unatoč tome što svi pričaju kako je industrija u krizi ona vrlo kreativna i živa', poručio je Ciglar dodajući kako će sudionici na festivalu izmijeniti znanja sa svojim kolegama iz regije i svijeta te se nada da će dobiti inspiraciju za nove i bolje ideje.

'Želimo poslati poruku da su kreativnost i inovacije ono na čemu cijela industrija mora insistirati, bez obzira radi li se o oglašivačima, agencijama ili medijima', dodao je Jan Jilek, predstavnik IAB-a Hrvatska, suorganizatora IdejeX.

Prvi dan započeo je predavanjem Davea Chaffeyja koji je sudionicima dao savjete kako uspješno upravljati društvenim mrežama, a uslijedila su predavanja marketinških stručnjaka poput Davea Trotta i Johna Willshirea. U dva dana predavanja i panela, predavači će se dotaknuti brojnih tema važnih za struku, a festival će završiti u subotu dodjelom nagrada X i Mixx za najkreatvinije te najbolje online kampanje.

'Oduševljeni smo kvalitetom pristiglih radova, a kriteriji su bili stroži od prošle godine. Žao nam je što za neke kategorije nismo imali više nagrada jer su i mnogi finalisti zaslužili nagradu', istaknula je Angela Buljan Šiber, predsjednica žirija za nagrade Mixx za koju su pristigla 73 rada.

Na natjecanje za nagradu X konkurira ukupno 161 rad u 22 kategorije, a konkurencija je očekivano najjača u telekomunikacijama, sektoru pića i korporativnim komunikacijama.

'Velike agencije održale su svoju kvalitetu, ali pojavile su se i vrlo kvalitetne male agencije koje su odlična konkurencija velikima, stoga ih pozivamo da se sljedeće godine prijave u još većem broju', poručio je Nikola Žinić, predsjednik žirija nagrade X.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi