novi detalj

Lovrinčević u mailu spomenu PPD Pavla Vujnovca, oglasili se iz firme: Kako su znali za kaznu?

14.12.2023 u 17:15

Bionic
Reading

Prvo plinarsko društvo (PPD) Pavla Vujnovca poslalo je priopćenje u vezi e-maila poslanog bivšem savjetniku ministra gospodarstva Jurici Lovrinčeviću i energetskom konzultantu Davoru Šternu, u kojem se spominje i ta tvrtka

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom medijskih napisa koji se bave kaznom koju je mađarski regulator MEKH izrekao PPD-u u lipnju 2023., a radi istinitog izvještavanja javnosti, očitujemo se kako slijedi: 7.lipnja 2023. mađarski regulator MEKH na svojim stranicama objavljuje odluku o kazni koju izriče PPD-u. 9.lipnja.2023. o toj odluci izvještavaju hrvatski i mađarski mediji.

U medijima smo vidjeli da je danas objavljeni mail koji je upućen g. Lovrinčeviću i g. Šternu od strane g. Jozsefa Balogha poslan 5.6.2023. Dakle, dva dana prije objave odluke mađarskoga regulatora.

Od objave kazne mađarskog regulatora u lipnju ove godine i prvog očitovanja o kazni, PPD tvrdi da nema govora o manipuliranju tržištem već o odabiru najjeftinijeg transportnog pravca između dviju zemalja Europske unije. Ističemo kako se PPD žalio na odluku regulatora, ali i dosad nezabilježenu visinu kazne. Danas objavljeni mail postat će dijelom pravnog spisa u žalbi PPD-a, pogotovo jer se čini kako su naši konkurenti u Mađarskoj s kaznom koja nam se izriče bili upoznati prije njezine objave.

Vezano na odluku MEKH-a u javni su se prostor plasirale zlonamjerne teze koje su povezivale PPD s ruskim interesima u Mađarskoj, što je apsurdno budući da PPD ne preuzima Gazpromov plin od 11. mjeseca 2022. godine dok je ruski plin i dalje prisutan na mađarskom tržištu.

PPD gotovo 80 posto prihoda ostvaruje u inozemstvu, među ostalim i u Mađarskoj koja nam ostaje važno tržište u kojem imamo vjerne kupce te želju za daljnjim rastom poslovanja‘, stoji u priopćenju PPD-a.