filipovićev savjetnik

Lovrinčević: Nikad nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, kuvertu...

12.12.2023 u 13:21

Bionic
Reading

Jurica Lovrinčević, savjetnik ministra gospodarstva Davora Filipovića, oglasio se nakon što je tjednik Nacional objavio da ima snimke iz kojih je, navodno, razvidno da pritišće novinara Marina Vlahovića s Mreže TV da od direktora kuće za koju radi traži da njemu osobno isplati polovicu budžeta za oglašavanje državnih tvrtki, a koji im je on dodijelio

Lovrinčević se o svemu oglasio na LinkedInu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

'Kako trenutno nisam u Hrvatskoj, a vezano uz medijske objave, u nastavku je moja reakcija: Nikad – baš nikad – tijekom svoje karijere nisam uzeo ni tražio proviziju, mito, “kuvertu”, “kickback” ili kako god to željeli nazvati. Tko god tvrdi suprotno – laže. Bez ikakve namjere da zvučim nadmeno - novca mi uistinu ne nedostaje. Svoju sam imovinu stekao samo i isključivo na tržištu i na svaku zarađenu kunu i euro uredno platio poreze i davanja. Ono za što me se optužuje u suprotnosti je s načelima po kojima živim i radim cijeli svoj život. Svi koji su poslovali sa mnom, svi koji su radili sa mnom to dobro znaju. Neovisno o fragmentima koji se montiraju i objavljuju.

Ovo nije prvi udar da bi me se diskreditiralo i maknulo s puta. Istina, ovaj put nešto pomnije planiran i izveden, a nadasve toksično zapakiran. I dok će se javnost zabavljati time, dok će joj pažnju odvlačiti ovakvi napisi - na drugoj će se strani događati puno ozbiljnije stvari koje se mjere u desetinama i stotinama milijuna eura. One su pravi razlog ovakvih operacija. Budite svjesni da one nisu počele sa mnom, a neće ni završiti s ovim', napisao je Lovrinčević.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'