NATJEČAJ USKORO

Lorencin: Vratit ćemo sjaj Kuparima!

09.04.2015 u 12:24

Bionic
Reading

'Natječaj za obvezujuće ponude za projekt Kupari bit će raspisan kroz tjedan ili dva', kazao je nakon sjednice Vlade Darko Lorencin, ministar turizma

Naime, Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari u Župi dubrovačkoj.

Turistička zona Kupari I određena je kao postojeća zona ugostiteljsko turističke namjene izvan naselja, a na lokaciji površine od oko 13 ha, s maksimalnim kapacitetom 1500 kreveta. Visina investicije procjenjuje se na oko 100 milijuna eura, a investitor bi koncesiju u Kuparima imao narednih 99 godina.

'Projekt Kupari ide u realizaciju,hotel mora biti gotov u roku od 48 mjeseci od ishodovanja građevinske dozvole. Raspisivanje ovog natječaja dugo smo čekali jer smo željeli uskladiti rok davanje u koncesiju hotela i pomorskog dobra, što je izuzetno važno za kompletiranje cijelog projekta. Hrvatski sabor dao je tu suglasnost, odluka je donesena i sada kreće zadnja faza realizacije ovog velikog i značajnog projekta! Vjerujem da će odabrani investitora vratiti zasluženi sjaj ovoj prekrasnoj lokaciji te da će se realizacijom projekta Kupari I dodatno osnažiti turistička konkurentnost Dubrovačko-neretvanske županije, ali i cijele Hrvatske te da ćemo kroz dvije do tri godine, u obliku visokokvalitetnog turističkog odredišta, vidjeti konačan rezultat ove priče', rekao je ministar Darko Lorencin


Najbolji ponuđač biti će odabran na temelju nekoliko kriterija, među kojima su osim visine naknade za pravo građenja, zakupa Hotela Grand te ocjene ponude za koncesiju na pomorskom dobru, kvaliteta ulaganja te rok završetka ulaganja, odnosno plan zapošljavanja i doprinos razvoju lokalne zajednice te ugled i mogućnost ostvarenja buduće popunjenosti.

Pisma namjere poslalo je šest potencijalnih investitora. To su Karisma Hotels Adriatic-KHA (konzorcij Agrokora, svjetskog touroperatora TUI i meksičkog lanca Karisma International), Valamar poslovni razvoj (iz grupacije Valamar), turska Rixos grupa (koja već ima hotel u Dubrovniku), Braniteljska zadruga Mir iz Mlina kod Dubrovnika, Avenue Grupa iz Moskve te tvrtka Titan nekretnine (navodno s ruskim kapitalom).