BRIJUNI RIVIJERA

Lorencin će gurati Končarov projekt kod kulturnjaka

Bionic
Reading

Projekt Brijuni rivijera ide dalje, na skupštini te državne tvrtke, održanoj u utorak, na kojoj je kao član sudjelovao i novi ministar turizma Darko Lorencin, rečeno je kako tvrtka Danka Končara Kermas Vod Četiri nije odustala od investicije na lokaciji za koju je prije godinu dana od Vlade dobila koncesiju (Sv. Katarina - Monumenti), a nije se odustalo ni od ostalih projekata planiranih na toj nekada vojnoj imovini.

Opunomoćenik Končareve tvrtke za ovaj projekt Goran Veljović potvrdio je Poslovnom dnevniku da se intenzivno radi na ishođenju lokacijske dozvole, koja je preduvjet za sklapanje ugovora o 50-godišnjoj koncesiji. Prema natječaju, investitor ima rok od tri godine za ishođenje svih dozvola i zaključenje koncesijskoga ugovora. Investicije moraju biti realizirane pet godina nakon zaključenja ugovora. Veljović vjeruje da je realan rok za pokretanje prvih radova za sedam ili osam mjeseci.

Aktivnosti se pokreću na dijelu lokacije na pomorskom dobru, dok će u slučaju drugog kontinentalnoga područja za koji mu je odobrena koncesija, a za koje je u novim uvjetima potrebno dobiti pravo građenja, biti potrebna intervencija samog ministra Lorencina u Ministarstvu kulture. Lorencin je na skupštini najavio da će inicirati skori sastanak u Ministarstvu kulture kako bi se našlo rješenje za ovaj slučaj, to više što će se sličan scenarij ponoviti s lokacijom Hidrobaza.