PROZVAO 'MILANOVIĆEVE PULENE'

Linić iznio svoju stranu priče oko 'afere Madison'

19.07.2016 u 16:00

Bionic
Reading

Bivši ministar financija Slavko Linić tvrdi kako mu se vlasnik agencije Madison Consulting Mladen Hrgarek još 2012. požalio da ga Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, pritišće zbog Igora Kneževića. Navodno je Milanović prijetio raskidom ugovora s Madisonom ukoliko Hrgarek ne pristane isplaćivati Kneževiću 15.000 kuna mjesečno za fiktivne poslove

'Znao sam što se događalo jer mi je Hrgarek to sam rekao. Ali nisam imao nikakve papire, već samo Hrgarekovu priču. Zbog toga nisam s time izlazio u javnost. Vidjeli ste kako sam prošao i kad sam imao dokumente za Inu i Milanovićevog brata. Državno odvjetništvo uopće nije reagiralo', izjavio je za tportal Linić.

Podsjetimo, Linić je prije dvije godine izbačen iz SDP-a nakon što je optužio Milanovića da pomaže bratu Krešimiru i njegovim prijateljima u dobivanju poslova s državom.

'Pogledajte samo Igora Kneževića i njegovu Intergrafiku. Radi se o malom obrtu, a radio je sa svim ministarstvima. Samo s Ministarstvom financija i Ministarstvom rada nije imao nikakve poslove. To vam dovoljno govori o tome gdje su bili Milanovićevi puleni', izjavio je Linić.

Prema službenim odgovorima iz raznih državnih institucija, Jutarnji list je došao do računice kako je Knežević na poslovima s državom od 2013. uprihodio oko 470.000 kuna. Tako je tijekom 2015. i 2016. Sabor od Intergrafike naručio posjetnice i olovke ukupno vrijedne 40.000 kuna.

Inače, kad se pogleda poslovanje Kneževićevog obrta, ne vidi se neki velik skok prihoda, a na financijskim servisima dostupni su podaci unazad pet godina. Intergrafika je 2011. imala 2,3 milijuna kuna prihoda, iduće godine, kad je SDP preuzeo vlast, prihodi su bili 1,9 milijuna kuna, zatim su 2013. skočili na 2,5 milijuna kuna i otad padaju.

Lani je Knežević uprihodio 1,9 milijuna kuna uz dobit od 107.400 kuna.

Sve te godine obrt mu je poslovao bez gubitaka, a jedino bilanca ne izgleda sjajno. Prezadužen je, odnosno dugoročne i kratkoročne obaveze koje zbirno iznose 1,8 milijuna kuna pet puta su mu veće od ukupnog kapitala.

Knežević je nepoznat unutar SDP-a. Svi naši sugovornici s kojima smo razgovarali tvrde kako je on najvjerojatnije Milanovićev prijatelj još iz mladenačkih dana. Poznat je u skijaškim krugovima, a na stranicama kluba Medveščak spominje se u generaciji iz 80-ih godina kao jedan od najtalentiranijih skijaša. Rođen je 1968. godine.

Pokušali smo od Kneževića čuti njegovu stranu priče o slučaju Madison, ali nije bio spreman za razgovor. Preko telefonske slušalice činilo se da je dobro raspoložen i da ga ne zabrinjavaju previše medijski natpisi.