tržište kapitala

Likvidnost pojačana blok transakcijom, Valamar Riviera i danas u fokusu investitora na ZSE-u

Valamar - ilustracija

Valamar - ilustracija

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Valamar

Danas je na hrvatskom tržištu kapitala vladalo uglavnom pozitivno ozračje. Ključni dionički indeksi su zaključili u zelenom. CROBEX i njegova uža inačica CROBEX10 zabilježili su marginalni porast od 0,03, odnosno, 0,01 posto, dok je širi tržišni indeks CROBEXplus zaključio s nešto jačim rastom od 1 posto.

Sektorski indeksi su, pak, nastavili ovotjedni trend te su još jedan dan zaključili na suprotnim stranama. Indeksi građevinskog i turističkog sektora oslabili su za 0,29, odnosno, 0,73 posto, dok je indeks prehrambenog sektora ostao nepromijenjen. Ostala dva indeksa su zaključila u zelenom, pri čemu je indeks transportnog sektora zabilježio plus od 3,10 posto na krilima dionica Alpha Adriatica i Atlantske Plovidbe.

Protrgovano je s ukupno 19 milijuna kuna, od čega je 5,4 milijuna kuna prikupljeno blok transakcijom dionicama Atlantic Grupe. U redovnom trgovanju, milijunske promete ostvarila su četiri izdanja. Valamar Riviera je drugi dan za redom bila u fokusu investitora s najvećim prikupljenim prometom u visini od 3,6 milijuna kuna, no, s minusom od 0,95 posto. Slijede ju dionice Atlantske Plovidbe koje su prikupile 2,1 milijun kuna na porastu od 2,91 posto te dionice Hrvatskog Telekoma i Jadroplova s istim prometom od 1,3 milijuna kuna.

Titula dobitnika dana ide dionici Đure Đakovića s rastom od 10,95 posto. Dobar dan su, među likvidnijim izdanjima, imale i dionice Alpha Adriatica s plusom od 7,83 posto te dionice Instituta IGH koje su ojačale 5,96 posto.

S druge pak strane, loš dan imale su dionice Liburnie s minusom od 7,33 posto, zatim dionice Čateksa s padom od 6,78 posto te dionice Ingre koje su skliznule 6,54 posto.

Dobitnik dana: Đuro Đaković Grupa +10,95% 4,66

Gubitnik dana: Liburnia Riviera Hoteli -7,33% 2.780,00

CROBEX +0,03% 2.033,11

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!