TRŽIŠTE KAPITALA

Likvidnost na burzi dodatno ojačala, indeksi u crvenom

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je nastavilo sa snažnom likvidnošću, gdje je ukupan dionički promet iznosio 14.3 milijuna kuna, što je najviši dnevni promet u ovom mjesecu

Dionički indeksi su prekinuli dvodnevnu seriju rasta pa su tako CROBEX i CROBEX10 kliznuli 0,2 posto i 0,3 posto u crveni teritorij. Nakon skoka u petak, indeks transportnog sektora se lagano ispuhuje te je u utorak bio glavni gubitnik s gotovo 3 posto minusa.

U redovnom prometu je najlikvidnija bila dionica Valamar Riviere, s 4,6 milijuna kuna prometa i rastom cijene od 2,1 posto, kojoj je to treći uzastopni dan rasta. Iznad 3 milijuna kuna prometa su bile dionice Hrvatskog Telekoma i Arena Hospitality Groupa, pri čemu je HT pao 2,6 posto, dok je cijena Arene skočila 2,7 posto.

Najveći pad cijene je upisala dionica Jadroplova i to 17 posto, a slijedi ju dionica Instituta IGH s minusom od 7,7 posto.

Među dobitnicima izdvaja se dionica Tehnike sa skokom cijene od 5,5 posto, a dobru izvedbu je imala i dionica Đuro Đaković Grupe koja je ojačala 4,2 posto.

Dobitnik dana Tehnika +5,45% 116,00kn

Gubitnik dana Jadroplov -17,1% 16,00kn

CROBEX -0,19% 1.776,55 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.