NAKON ROHATINSKOG

Krunoslav Borovec - komunikator godine

  • Autor: O. I. Novokmet
  • Zadnja izmjena 27.05.2009 13:59
  • Objavljeno 27.05.2009 u 11:46
Krunoslav Borovec

Krunoslav Borovec

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Damjan Tadić/Cropix

PR stručnjaci iz Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUPJ) za komunikatora godine izabrali su Krunoslava Borovca, načelnika Ureda ravnatelja policije

Prošle je godine ovu nagradu za javnu osobu koja se tijekom prethodne godine istaknula u komunikaciji s javnošću, osvojio guverner HNB-a Željko Rohatinski.

Obrazlažući izbor Krunoslava Borovca za komunikatora godine, Ana Tkalec-Verčić, predsjednica stručnog žirija, naglasila je da je 'nedvosmislenom i razumljivom komunikacijom, poštovanjem sugovornika, struke i javnosti uopće te suvislim baratanjem informacija u kriznim situacijama Borovec uvelike utjecao na bolje javno razumijevanje rada policije i na vraćanje povjerenja javnosti u transparentnosti i efikasnosti policije'.

Iz HOUJ-a su poručili da je odluka žirija donesena 'bez puno muke', istaknuvši da je Borovcu zahtjevnije komunicirati s javnošću 'kad situacija ne nameće represivnost'.

Na naše pitanje priprema li se Borovec za javni nastup koristeći usluge PR stručnjaka, Dubravka Jusić predsjednica HOUJ-a odgovorila je da ne zna, premda zna da u MUP-u postoji Odjel za odnose s javnošću.

Do zaključenja ovog teksta Borovec nije bio dostupan za komentar, a iz HOUJ-a kažu da ga je vijest o nagradi sinoć prilično iznenadila. Svečanost dodjele nagrade održati će se 3. lipnja u hotelu The Regent Esplanade.

Inače, načelnika Ureda ravnatelja policije osim PR stručnjaka prepoznala je i gay populacija dodijelivši mu prošle godine titulu 'gay ikone', odnosno najpoželjnijeg muškarca po njihovom izboru. 

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!