ERSTE BANKA

Krediti bez valutne klauzule za poljoprivrednike

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 30.05.2011 15:14
  • Objavljeno 30.05.2011 u 15:11
krediti

krediti

Izvor: Pixsell / Autor: Pixsell

Krediti bez valutne klauzule za poljoprivrednike

'Prednost kunskih kredita odnosi se na eliminaciju tečajnog rizika, a što je posebno aktualno u kontekstu promjene tečaja kune u odnosu na strane valute. Dok se ranije ovakav kredit na sedam godina mogao ugovoriti samo uz valutnu klauzulu u eurima, od sada je to moguće bez valutne klauzule, odnosno u kunama', ističu iz Erste banke.

Kako navode, kamatna stopa na gotovinske kredite u kunama na rok do sedam godina, ovisno o modelu i ocjeni kreditne sposobnosti, kretat će se od 8,99 do 10,90 posto za klijente te od 10,20 do 11,90 posto za one bez statusa klijenta u Erste banci, a iznos kredita može biti od 7.400 kuna do 74.000 kuna (minimalno tisuću, a maksimalno deset tisuća eura).

Iz Erste banke ističu kako će od sada u kunama biti dostupni i krediti poljoprivrednicima, s rokom dospijeća do sedam godina, i to krediti za četiri kategorije - za proizvođače mlijeka, za investicije u poljoprivredi, za kupnju junica i za sjetvu.

Kamatna stopa na poljoprivredne kredite u kunama, ovisno o modelu i ocjeni kreditne sposobnosti, u prosjeku će se kretati od 7,50 do 9,90 posto, uz obavezan status klijenta Erste banke, navodi se u priopćenju.

Iz Erste banke također ističu da su u prva četiri mjeseca ove godine plasirali ukupno 8.730 gotovinskih kredita, ukupne vrijednosti preko 630 milijuna kuna, što je 20 posto veća vrijednost novoodobrenih gotovinskih kredita u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U segmentu kreditiranja stanovništva Erste banka je, prema zadnje dostupnim službenim statistikama, prva tri mjeseca ove godine ostvarivala rast brži od prosjeka tržišta pa je njezin tržišni udjel pritom porastao s 13,54 posto s kraja prosinca prošle godine, na 13,59 posto krajem ožujka ove godine, navodi se u priopćenju.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi