agram grupa

'Kralj osiguranja' kupio Cibonin toranj, simbol carstva Ivice Todorića: 'Idemo u cjelokupnu obnovu'

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 14.11.2022 14:33
  • Objavljeno 14.11.2022 u 14:32
Fabris Peruško i Emil Mihalina

Fabris Peruško i Emil Mihalina

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Jerko Grubisic

Društva Agram grupe i Fortenova grupa okončali su transakciju kupoprodaje i preuzimanja Ciboninog tornja, priopćeno je iz Agrama

Emil Mihalina, izvršni direktor za financije Agram EEIG tom je prilikom istaknuo: 'Ispred Agram grupe želim izraziti zadovoljstvo ovom kupoprodajom i najaviti značajne investicije u cjelokupnu obnovu ikonskog Ciboninog tornja. Aktivnosti u tom pravcu već su započete. Okončanjem projekta, Cibona će biti vraćena u segment prvoklasnih poslovnih nekretnina Grada Zagreba, a Agram će dodatno utvrditi poziciju vodećeg investitora u poslovne nekretnine u Republici Hrvatskoj'.

Nije poznato koliko je Agram, inače najveći domaći osiguravaju koncern u vlasniku Dubravka Grgića, poznatog i kao 'kralj osiguranja', platio nekadašnje sjedište Agrokora dok je u njemu sjedio Ivica Todorić.

Podsjetimo, Fortenova je još u veljači ove godine objavila prodaju tornja bez navođenja iznosa transakcije: 'Riječ je o uredskim prostorima na 16 katova ovog tornja te garažnom prostoru, što ukupno čini oko 6700 četvornih metara površine. Kupoprodajna cijena je prema ugovoru poslovna tajna'.