TRŽIŠTE KAPITALA

Krajem tjedna na burzi prevladali negativni trendovi

Bionic
Reading

Dionički indeksi su na domaćem tržištu kapitala u petak zaključili u crvenom teritoriju, dok je likvidnost podignulo blok trgovanje povlaštenim izdanjem Adrisa

Indeks CROBEX je izgubio 0,4 posto na vrijednosti, pri čemu je zaključio na 1.904,3 bodova, dok je uži tržišni indeks CROBEX10 oslabio blagih 0,2 posto. Svi sektorski indeksi su kraj dana dočekali s negativnim predznakom, a najviše je izgubio indeks građevinskog sektora, koji je potonuo 6,9 posto.

Zagrebačka burza Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Ukupno je protrgovano oko 8,4 milijuna kuna, od čega 2,1 milijuna kuna u blok trgovanju povlaštenom dionicom Adrisa. U redovnom trgovanju najviše se trgovalo dionicom Liburnia Riviera Hotela, koja je na prometu od 2,1 milijuna kuna ojačala 0,9 posto te time pokupila titulu dobitnika dana među aktivnijim izdanjima. Među milijunaše se ugurala još dionica Hrvatskog Telekoma, čija je vrijednost oslabila 0,6 posto na prometu od 1,5 milijuna kuna.

Titulu gubitnika dana je pokupila dionica ZAIF Propriusa, koja je potonula 8,8 posto, a loš dan su imale i dionice Dalekovoda i Končar D&ST, čije su cijene oslabile redom 7,5 posto i 4,1 posto.

Na strani dobitnka, uz već spomenute dionice Liburnia Riviera Hotela, našle su se i dionice Luke Ploče, koje su ojačale 0,5 posto.

Dobitnik dana: LRH +0,88% 4.600,00 kuna

Gubitnik dana: ZAIF Proprius -8,8% 7,75 kuna

CROBEX: -0,37% 1.904,28 bodova

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.