TRAGOM SANADEROVIH PROJEKATA

Kosor traži izmjenu pravilnika o cijeni goriva

kosor, šuker, stjepko boban

kosor, šuker, stjepko boban

Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / Cropix

Na inzistiranje novinara Nove TV da prokomentira neprestana poskupljenja naftnih derivata, premijerka Jadranka Kosor popustila je i izjavila kako će od ministra Đure Popijača tražiti izmjenu pravilnika o određivanju cijena goriva.

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna, s tim da je dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Premijerka je najavila kako će tražiti da se maksimalno dopušten postotak poskupljenja cijene goriva smanji.

Oživimo stare projekte - bio je moto današnje turneje premijerke Jadranke Kosor po Turopolju. Prvo je označila početak radova na poddionici autoceste Zagreb-Sisak između Buševca i Lekenika, istoj onoj koju je lani već otvorio njezin prethodnik Ivo Sanader. Nakon toga je potpisala ugovor o darivanju nekretnine Velikoj Gorici da bi zaživjela lokalna poduzetnička zona planirana još 2007. godine

Uz pratnju ministara Božidara Kalmete i Ivana Šukera, premijerka je prilikom obilaska poddionice Buševec-Lekenik istaknula da Vlada čini sve da potakne novi investicijski ciklus.

'Nastavak izgradnje dionice Buševec-Lekenik omogućit će zapošljavanje novih ljudi i spriječiti da graditeljstvo padne na koljena. Riječ je o projektu čija je vrijednost 645 milijuna kuna i koji će značiti mnogo za dvije županije, Zagrebačku i Sisačko-moslavačku', rekla je Kosor.

Na gradilištu su je među brojnim lokalnim političarima dočekali nesuđeni graditelji autoceste u Crnoj Gori, prvi čovjek IGH Jure Radić i direktor splitskog Konstruktora Željko Žderić, koji su uz Hidroelektru glavni izvođači radova.

Premijerka se potom vratila jedinim dosad izgrađenim dijelom autoceste Zagreb-Sisak u Veliku Goricu, gdje ju je dočekao gradonačelnik Dražen Barišić. S njim je potpisala ugovor o darivanju parcele od 54 hektara da bi se krenulo u realizaciju projekta poduzetničke zone Rakitovec, što je započelo prije tri godine.

'Ovim ugovorom upisujemo još jedan važan uspjeh u poticanju gospodarstva. To nikako ne radimo zbog toga što je potpredsjednik Šuker iz ovog kraja. Sličan ugovor ćemo uskoro potpisati i u Osijeku', rekla je premijerka dodavši da je sigurna da će Hrvatska do kraja ove godine stabilnije stajati na nogama

Svoju turopoljsku turneju optimizma premijerka je okončala uz pjesmu lokalnog ženskog zbora.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi