TRAGOM SANADEROVIH PROJEKATA

Kosor traži izmjenu pravilnika o cijeni goriva

06.04.2010 u 13:43

Bionic
Reading

Na inzistiranje novinara Nove TV da prokomentira neprestana poskupljenja naftnih derivata, premijerka Jadranka Kosor popustila je i izjavila kako će od ministra Đure Popijača tražiti izmjenu pravilnika o određivanju cijena goriva.

Cijene naftnih derivata korigiraju se na temelju Pravilnika o utvrđivanju cijena naftnih derivata i to početkom svakog tjedna, s tim da je dopušteno maksimalno tjedno povećanje ili smanjenje cijena 3,5 posto. Korekcija cijena naftnih derivata ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana i kretanju tečaja dolara.

Premijerka je najavila kako će tražiti da se maksimalno dopušten postotak poskupljenja cijene goriva smanji.

Oživimo stare projekte - bio je moto današnje turneje premijerke Jadranke Kosor po Turopolju. Prvo je označila početak radova na poddionici autoceste Zagreb-Sisak između Buševca i Lekenika, istoj onoj koju je lani već otvorio njezin prethodnik Ivo Sanader. Nakon toga je potpisala ugovor o darivanju nekretnine Velikoj Gorici da bi zaživjela lokalna poduzetnička zona planirana još 2007. godine

Uz pratnju ministara Božidara Kalmete i Ivana Šukera, premijerka je prilikom obilaska poddionice Buševec-Lekenik istaknula da Vlada čini sve da potakne novi investicijski ciklus.

'Nastavak izgradnje dionice Buševec-Lekenik omogućit će zapošljavanje novih ljudi i spriječiti da graditeljstvo padne na koljena. Riječ je o projektu čija je vrijednost 645 milijuna kuna i koji će značiti mnogo za dvije županije, Zagrebačku i Sisačko-moslavačku', rekla je Kosor.

Na gradilištu su je među brojnim lokalnim političarima dočekali nesuđeni graditelji autoceste u Crnoj Gori, prvi čovjek IGH Jure Radić i direktor splitskog Konstruktora Željko Žderić, koji su uz Hidroelektru glavni izvođači radova.

Premijerka se potom vratila jedinim dosad izgrađenim dijelom autoceste Zagreb-Sisak u Veliku Goricu, gdje ju je dočekao gradonačelnik Dražen Barišić. S njim je potpisala ugovor o darivanju parcele od 54 hektara da bi se krenulo u realizaciju projekta poduzetničke zone Rakitovec, što je započelo prije tri godine.

'Ovim ugovorom upisujemo još jedan važan uspjeh u poticanju gospodarstva. To nikako ne radimo zbog toga što je potpredsjednik Šuker iz ovog kraja. Sličan ugovor ćemo uskoro potpisati i u Osijeku', rekla je premijerka dodavši da je sigurna da će Hrvatska do kraja ove godine stabilnije stajati na nogama

Svoju turopoljsku turneju optimizma premijerka je okončala uz pjesmu lokalnog ženskog zbora.