prodano više od 300 tona šunke

Konzum povećao promet u odnosu na prošlogodišnju uskrsnu sezonu

  • Autor: L. F./Hina
  • Zadnja izmjena 11.04.2018 15:13
  • Objavljeno 11.04.2018 u 15:13
Kupci će u konzumove prodavaonice moći tek nakon blagdana. Prodavaonice Konzuma bit će zatvorene za Božić dok će na Badnjak raditi skraćeno.

Kupci će u konzumove prodavaonice moći tek nakon blagdana. Prodavaonice Konzuma bit će zatvorene za Božić dok će na Badnjak raditi skraćeno.

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Najveći maloprodajni trgovački lanac u Hrvatskoj u uskrsnoj je sezoni ostvario 17 posto veći promet nego 2017. godine, uz prodaju više od 300 tona šunke i preko 282.000 komada tradicionalnih uskrsnih kolača

Konzum je ove godine u uskrsnoj sezoni zabilježio još bolje prodajne rezultate u odnosu na prethodne dvije godine. Promet je tako u odnosu na usporedivo razdoblje u 2017. godini u jednakom broju prodavaonica povećan za 17 posto. Uz to, u posljednja tri dana uskrsne sezone promet je narastao za čak 21 posto u odnosu na prethodnu godinu te za 1 posto u odnosu na 2016. godinu, a u istom je razdoblju i košarica porasla za 16 posto u odnosu na 2017.godinu, odnosno 6 posto u odnosu na 2016. godinu.

Odlični rezultati pokazali su se i kod online kupovine u Konzum Kliku, s povećanjem prometa za čak 62,3 posto u odnosu na 2017.godinu te 55,6 posto u odnosu na 2016. godinu.

'Izuzetno sam zadovoljan rezultatima koje smo ostvarili u proteklom periodu. Drago mi je što iz dana u dana vraćamo povjerenje kupaca i njihovo će nam zadovoljstvo i dalje biti prvo na listi prioriteta, odmah uz zadovoljstvo svih naših radnika kojima zahvaljujem na ogromnom trudu. Stoga sam posebno sretan što smo ove godine,po prvi puta, našim radnicima omogućili da na Uskrsni ponedjeljak ostanu kod kuće i u skladu s Kolektivnim ugovorom isplatili im uskrsnicu u iznosu od 700 kuna,' izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

Pozitivne prodajne rezultate popratile su i pozitivne reakcije kupaca te je ovogodišnje istraživanje njihovog zadovoljstva agencije Ipsos pokazalo kako ih je više od 90 posto zadovoljno Konzumom. Visokom zadovoljstvu kupaca zasigurno ide u prilog i raznolikost ponude u uskrsnoj sezoni.

Prodano je više od 300 tona šunki, a zabilježeno je i povećanje prodaje tradicionalnih uskrsnih kolača, s gotovo 205.000 prodanih pinci, preko 32.000 orahnjača, više od 25.000 makovnjača i više od 20.000 mađarica.

  • +8
  • +5

Konzumov projekt 'Iz domaćih krajeva'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Kao jedini trgovački lanac s oznakom 'Jedi što vrijedi' koju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska gospodarska komora dodjeljuju svježoj i smrznutoj ribi iz hrvatskih rijeka, jezera i mora, Konzum je u korizmenom razdoblju zabilježio i prodaju više od 277 tona smrznute ribe, što je dosad najbolji postignut rezultat u tom segmentu.

Nakon iznimnih rezultata ostvarenih u uskrsnoj sezoni, u Konzumu nastavljaju s intenzivnim pripremama za predstojeću ljetnu sezonu, u kojoj i ove godine očekuju rast te sukladno tome planiraju zapošljavanje većeg broja radnika na pozicijama prodavača, vozača, skladištara, mesara te kuhara, u sezoni i za redovan rad tijekom cijele godine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!