MJESEČNO IZVJEŠĆE

Konzum se zahuktava, promet porastao više od zacrtanog

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 10.04.2018 18:25
  • Objavljeno 10.04.2018 u 18:25
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Izvanredna Uprava Agrokora objavila je u utorak novo mjesečno izvješće koje se odnosi na razdoblje od 11. ožujka do 10. travnja. Naglašava se kako je promet u Konzumovoj maloprodajnoj mreži, koji čini većinski udio u prometu cijele kompanije, u veljači za 3,6 posto iznad plana

Većina operativnih kompanija i poslovnih segmenata nastavlja s pozitivnim trendovima prethodnih razdoblja te bilježi unapređenje poslovnih rezultata i dobre poslovne pokazatelje, ističe se iz Agrokora.

'Unatoč nepovoljnim vremenskim okolnostima, poslovni segment Maloprodaje i veleprodaje bilježi povećanje prosječne košarice i marže, što je uz istovremenu troškovnu efikasnost, dovelo do ostvarenja definirane EBITDA za razdoblje. Promet u Konzumovoj maloprodajnoj mreži, koji čini većinski udio u prometu cijele kompanije, u veljači je za 3,6 posto iznad plana.

Lošije vremenske prilike i vrlo niska temperatura u veljač utjecale su na smanjeni broj kupaca, ali istovremeno su smanjeni broj dolazaka u trgovinu, kupci kompenzirali s većom prosječnom kupnjom u iznosu od 6,2 posto u odnosu na prošlu godinu', navodi se u izvješću.

Prehrana je u veljači ostvarila operativnu dobit (EBITDA) koja je značajno viša od planirane. Poslovanje Poljoprivrede u ovom izvještajnom razdoblju i dalje je pod utjecajem pada cijena svinjskog mesa i sira te se u narednom razdoblju, s porastom cijena, očekuje i rast EBITDA i prihoda.

Dobavljačima je u izvještajnom razdoblju plaćeno preko 490 milijuna eura starog i graničnog duga.

  • +8
  • +5

Konzumov projekt 'Iz domaćih krajeva'

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Licencirane fotografije

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!