promjene na vrhu

Konzum i Ledo vodit će novi direktori, dosadašnji čelnici napuštaju Fortenova grupu

11.05.2020 u 14:50

Bionic
Reading

Od sredine svibnja odnosno početka lipnja kompanije Konzum plus d.o.o. i Ledo plus d.o.o. vodit će novi predsjednici Uprava. Tako će Zoran Mitreski zamijeniti Slavka Ledića na mjestu predsjednika Uprave Konzuma, a Ivan Babić će umjesto Marina Poljaka preuzeti upravljanje Ledom, objavila je Fortenova grupa na svojim korporativnim stranicama

'Kako bi poslovanje Fortenova grupe u idućem razdoblju bilo još efikasnije, Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe je zajedno s izvršnim direktorima i Upravnim odborom proveo promjene kojima je cilj daljnje jačanje rukovodećih timova i osnaživanje dva ključna poslovna područja Fortenova grupe', navodi se u objavi.

Poziciju predsjednika Uprave Konzuma, najvećeg nacionalnog maloprodajnog lanca od 16. svibnja preuzima Zoran Mitreski, dosadašnji član Uprave Konzuma za nabavu i marketing. Istodobno, s ciljem daljnje standardizacije i jačanja sinergijskih potencijala, kao i zbog pojednostavljenja načina poslovanja, u Poslovnom području hrana Fortenova grupe, upravljački se objedinjuje područje zamrznute hrane.

Od 1. lipnja vođenje područja zamrznute hrane kao izvršni direktor te ujedno i kao direktor kompanije Ledo plus, preuzima Ivan Babić, dosadašnji direktor Odjela transformacije u Fortenova grupi d.d.

I Slavko Ledić, dosadašnji predsjednik Uprave Konzuma i Marin Poljak, dosadašnji direktor Leda plus, karijere nastavljaju izvan Fortenova grupe.

„U realizaciji ovih odluka vodili smo se prije svega željom za napretkom i kontinuitetom, što smo ovim kadrovskim rješenjima postigli. Kolege Mitreski i Babić duboko su integrirani u poslovanje kompanija čije vođenje preuzimaju. S dugogodišnjim iskustvom u maloprodaji, a osobito u Konzumu u kojem je zajedno s kolegama vodio kompaniju kroz najizazovnije faze poslovanja, od duboke krize 2017. godine, kroz postupak izvanredne uprave do stabilizacije poslovanja i ponovnog postizanja izvrsnih rezultata, Zoran Mitreski je ključna osoba za daljnji razvoj Konzuma. Vodstvo koje kolega Mitreski pokazuje danas, u okolnostima pandemije koronavirusa, bitno doprinosi činjenici da Konzum u znatno otežanim uvjetima poslovanja ponovno pokazuje iznimnu snagu.

Također, kolega Ivan Babić se kao voditelj projekta transformacije, posebno važnog za procese koje je prolazila Fortenova grupa, imao prilike detaljno upoznati sa svim našim biznisima te je svojim strateškim razmišljanjem i operativnim vještinama dao veliki doprinos tome da se kroz restrukturiranje operativna dobit Fortenova grupe u protekle dvije godine podigne za 100 milijuna eura. Iskustva koja je stekao radeći na tim poslovima, kao i kroz vođenje restrukturiranja u MOL-u odakle je došao u Fortenova grupu, jamstvo su da će kolega Babić opravdati povjerenje za operativno vođenje područja zamrznute hrane', poručio Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe.