proizvodna investicija

Fortenova u pogon pustila novu tvornicu Sarajevskog kiseljaka u Kreševu

  • Autor: N. S.
  • Zadnja izmjena 21.01.2020 14:37
  • Objavljeno 21.01.2020 u 14:36
Tvornica u Kreševu

Tvornica u Kreševu

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Fortnenova

Sarajevski kiseljak je 21. siječnja 2020. u rad svečano pustio proizvodnu liniju nove tvornice u Kreševu. Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije, ukupne vrijednosti veće od 20 miliona konvertibilnih maraka.

Gradnjom nove tvornice na površini od 30.000 četvornih metara, znatno je povećan proizvodni i skladišni prostor Sarajevskog kiseljaka, vodećeg bosansko-hercegovačkog proizvođača mineralnih voda i gaziranih sokova, a proširenje kapaciteta i suvremena tehnologija u tvornici, omogućit će Sarajevskom kiseljaku podizanje godišnjih proizvodnih količina te daljnje jačanje tržišnih pozicija kompanije. Tvornica u Kreševu zapošljava 30 novih radnika.

Tvornica u Kreševu je prva velika proizvodna investicija u Fortenova grupi unatrag nekoliko godina, čijoj je implementaciji krovna kompanija Grupe, zajedno s Jamnicom, dala značajnu podršku. Svečano otvorenje bila je prilika da se nazočnima obrati i Fabris Peruško, član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe.

Puštanje u pogon nove tvornice

Puštanje u pogon nove tvornice

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Fortenova

'Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati svečanosti kojom obilježavamo ovu značajnu proizvodnu greenfield investiciju. Osobno sam jako sretan što upravo s novim ulaganjem obilježavam i dvije godine vođenja ove velike kompanije. Na simboličkoj razini ova tvornica doista predstavlja prekretnicu u našem poslovanju, jer je riječ o prvoj proizvodnoj investiciji Fortenova grupe s kojom, vjerujem, u potpunosti iza sebe ostavljamo turbulentno razdoblje kroz koje smo prolazili. Osobito smo ponosni na otvorena nova radna mjesta jer je to najznačajniji doprinos svakog poslodavca zajednici u kojoj posluje. Uz to, s novim proizvodima koji će izlaziti iz ovih pogona, tvornica predstavlja i razvojni iskorak, a upravo je to ključna strateška odrednica Fortenova grupe. Siguran sam da će i novi proizvodi koji će uskoro izaći iz ovih pogona jednako tako osvojiti potrošače te da je Sarajevskom Kiseljaku dugoročno osiguran stabilan rast i razvoj', rekao je Fabris Peruško tom prilikom.

Iz ove tvornice na tržište će se uskoro plasirati negazirana prirodna mineralna voda Sara, čije je ime izabrano u skladu s najboljim vrijednostima ove vode, a u narednom razdoblju u tvornici u Kreševu je planirana i proizvodnja aromatiziranih voda i sokova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!