STARTA PROJEKT BRIJUNI - RIVIJERA

Končaru koncesija na 50 godina

monumenti vojarna pula brijuni rivijera

monumenti vojarna pula brijuni rivijera

Izvor: Cropix / Autor: Cropix

Vlada RH je na današnjoj sjednici odlučila dati tvrtki Kermas Vod Četiri d.o.o. iz Vodnjana, a koja je u vlasništvu Danka Končara, koncesiju na pomorskom dobru na lokaciji otok Sveta Katarina – Monumenti

Koncesija se daje na rok od 50 godina, a Končar će plaćati godišnju naknadu, koja se sastoji od stalnog i promjenljivog dijela, odnosno 2,20 kuna po četvornom metru ukupne površine pomorskog dobra te 2,10 posto od ukupnog godišnjeg prihoda luke.

Također, Končara se obvezuje da u roku tri godine mora dostaviti garanciju banke na iznos od 15,9 milijuna kuna, što je sedam posto od ukupne investicije koja po Studiji gospodarske opravdanosti iznosi 226,2 milijuna kuna, a izgradnju mora dovršiti u roku od pet godina.

Podsjetimo, na lokaciji otok Sv. Katarina – Monumenti predviđene su dvije luke nautičkog turizma: ukupnih kapaciteta 600 vezova u moru i 'suha' marina kapaciteta tisuću vezova. Društvo Kermas Vod Četiri d.o.o. u vlasništvu Danka Končara ponudilo je za planirane investicije izgradnje dviju luka nautičkog turizma iznos od ukupno 29.971.611 eura te da će zaposliti 160 osoba.

Površina luke Sveta Katarina obuhvaća na kopnenom dijelu 64.607 četvornih metara, a na morskom akvatoriju 151.599 četvornih metara. Luka 2 obuhvaća na kopnenom dijelu 69.295, a na morskom akvatoriju 59.159 četvornih metara.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi