mogli biste se iznenaditi

Konačno smo doznali koliko je ljudi otišlo iz Agrokora otkad nema Todorića

  • Autor: N.S.
  • Zadnja izmjena 05.04.2018 12:18
  • Objavljeno 05.04.2018 u 11:30
Blagajnice u Konzumu (ilustracija)

Blagajnice u Konzumu (ilustracija)

Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić postavio je Vladi pitanje u vezi broja zaposlenih u Agrokoru, na što je danas dobio pisani odgovor

'Prema podacima koji su navedeni u konsolidiranom financijskom izvješću koncerna Agrokor na dan 31. prosinca 2016. godine, u koncernu Agrokor bilo je zaposleno ukupno oko 58 tisuća djelatnika. Kroz prvi kvartal 2017. godine, kada su problemi u poslovanju koncerna Agrokor već bili evidentni, broj zaposlenih se značajno smanjio ne samo u krovnoj kompaniji Agrokor, već i u operativnim kompanijama', pojašnjavaju u Vladi.

Na dan 10. travnja 2017. godine, u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave, u koncernu Agrokor radilo je ukupno oko 52.500 djelatnika, ukoliko se iz broja zatečenih zaposlenika isključe oni koji su imali potpisane raskide ugovora o radu, ali su još uvijek radili u otkaznim rokovima.

U razdoblju izvanredne uprave, dakle od 10. travnja 2017. godine do 1. siječnja 2018. godine, razlika između broja zaposlenika koji su otišli iz koncerna Agrokor i novozaposlenih u istom periodu u cijeloj regiji je oko 2300 ljudi.

'Radi se prije svega o smanjenju putem prirodnog odljeva te fluktuacije zaposlenika kojima je istekao ugovor o radu ili su otišli u mirovinu. Najveće pojedinačno postotno smanjenje zaposlenih u nekoj od kompanija bilo je u krovnoj kompaniji, Agrokoru, gdje je broj zaposlenih prepolovljen i o čemu je izvanredna uprava izvijestila u mjesečnim izvještajima. Troškovi otpremnina za Agrokor redovno se objavljuju od listopada prošle godine i oni za period od travnja do prosinca prošle godine iznose gotovo 25 milijuna kuna. Svi odlasci zaposlenih provedeni su u skladu s kolektivnim ugovorima i zakonskim propisima te uz podršku i suradnju sa sindikatima koji djeluju unutar koncerna Agrokor', zaključuju u Vladi.

  • +14
  • +11

Skidanje velikog Agrokorovog znaka s vrha Ciboninog tornja

Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!